Eko turistička akcija “Riječka luka - budućnost naše djece”

Slika /arhiva/061014_ekoakc-ri.jpg

U organizaciji Ronilačkog kluba “Policajac-ronilac”, jučer je riječka luka postala okupljalište pedesetak ronilaca iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja poput Slovenije, Italije i Austrije, koji su u Rijeku stigli povodom održavanja ekološke akcije čišćenja podmorja luke pod nazivom “Riječka luka – budućnost naše djece”. Potpora ovoj važnoj eko akciji stigla je od Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera i niza tvrtki.

Direktorica TZ Kvarnera, Irena Peršić Živadinov, naglasila je važnost ove akcije za turizam, jer gosti prepoznaju Kvarner kao ekološki očuvanu destinaciju koja se i u budućnosti treba razvijati u skladu s načelima održivog razvoja, dodavši kako su se odazvali ronilački klubovi s Kvarneru najvažnijih emitivnih tržišta.

Predsjednik ronilačkog kluba „Policajac – ronilac“ Velimir Vrzić zadovoljan je velikim odazivom ronilaca, koji su prepoznali važnost ove akcije te zahvalio svim institucijama na potpori, kao i volonterima, dodavši kako je bilo prijavljeno čak 170 ronilaca, pa ostaje nada kako će akcija sljedeće godine biti još masovnija.



Pisane vijesti