Edukativna radionica „Kvarner Family" za područje otoka Raba

Slika /arhiva/tz_rad-otokw.JPG

Turistička zajednica Kvarnera je u okviru Dana obiteljskog smještaja otoka Raba organizirala edukativnu radionicu „Kvarner Family", u srijedu, 26. studenoga, namijenjenu svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i to u suradnji s turističkim zajednicama grada Raba, općine Lopar te Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK.

Pedesetak iznajmljivača pratilo je četverosatnu edukaciju i time su zadovoljili jedan od važnih kriterija marketing brenda „Kvarner Family", a to je redovito usavršavanje i stalno obrazovanje.

Sudionicima se u ime TZ Kvarnera obratila Martina Pavelić, voditeljica projekta i Nedjeljko Pinezić, koordinator projekta, koji su se osvrnuli na trenutno stanje te predstavili mogućnosti za uključivanje novih sudionika, dok su se u ime domaćina sudionicima obratili direktor TZ grada Raba Nedjeljko Mikelić i direktor TZ općine Lopar Marin Mušćo.

Uz informacije o turističkom prometu otoka i stanju projekta „Kvarner Family", voditelj marketinga pri turističkoj zajednici Luka Perčinić predstavio je nove web stranice Turističke zajednice grada Raba.

Predstavnica Ureda državne uprave iz Ispostave Rab, Mila Bečka osvrnula se na zakonske obveze pri zahtjevu za kategorizaciju smještajnih objekata, dok je turistička inspektorica iz Ispostave Rab, Marina Grgurić, informirala o području djelovanja turističke inspekcije Ministarstva turizma, a službenik Carinske uprave Rijeka, Tonči Šunjić informirao o radu carinske inspekcije Ministarstva financija. Pomoćnik načelnika Policijske postaje Rab, Stjepan Boban govorio je o sigurnosti u turizmu i preventivnim mjerama za sprečavanje provala i krađa, a Darko Vranešić, iz tvrtke Darsonik predstavio je iznajmljivačima mogućnosti smanjenja potrošnje energije u domaćinstvu i načinima ušteda te financiranja.

O važnosti kvalitetne fotografije za dobru promociju te mogućnostima izrade web stranica i kratkih filmova za online promidžbu smještajnih kapaciteta govorio je Srđan Hulak, dok je o Nikodem Flego iz Raiffeisen banke predstavio mikro kredite za obiteljski smještaj po jednostavnim uvjetima te mogućnosti  korištenja POS aparata za kartično plaćanje u obiteljskom smještaju.

Svi polaznici edukativne radionice primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete „Kvarner Family“, dok je posebne zahvalnice podijelio zamjenik gradonačelnika Raba Nenad Debelić  onim vlasnicima domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ koji će u subotu, 29. studenoga 2014. godine otvoriti svoja vrata kako bi svi zainteresirani mogli doći razgledati kuće i okućnice te razgovarati s domaćinima čija domaćinstva nose ovu oznaku kvalitete.



Pisane vijesti