Dubrovačko-neretvanska županija turistički rekordno

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Na području Dubrovačko-neretvanske županije u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je više od 417,5 tisuća turističkih dolazaka i ostvareno 1,6 milijuna noćenja, što je predstavlja porast u dolascima od 11 posto, a u noćenjima od 9 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Pritom su inozemni gosti ostvarili 10 posto više noćenja, a domaći turisti 5 posto više, doznaje se u Turističkoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, domaći turisti te gosti iz Poljske, BiH, SAD-a, Švedske, Češke i dr.

U prvoj polovici ove godine u hotelskom smještaju zabilježeno 1,1 milijun noćenja uz porast od 1 posto, u kućanstvima 365,8 tisuća noćenja, što je porast od 37 posto, a u kampovima 81,5 tisuća noćenja ili 20 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Tijekom lipnja u turističkim odredištima najjužnije hrvatske županije boravilo je 179,9 tisuća turista koji su ostvarili 800,6 tisuća noćenja, što je 11 posto više u dolascima i 8 posto više u noćenjima nego u lipnju prošle godine. (Hina)



Pisane vijesti