Dodijeljene turističke nagrade za životno djelo i godišnje nagrade 'Anton Štifanić'

Slika /arhiva/070704_S002.jpg

Dugogodišnji dubrovački turistički djelatnici Natalija Gržetić, Frano TomšićIvo Barović dobitnici su ovogodišnje Hrvatske turističke nagrade za životno djelo koju su im uručili državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić na svečanoj sjednici Sabora HTZ-a. 

Nagradu za životno djelo Gržetić je dobila zbog zasluga za izgradnju dubrovačkih hotela „Lero“ i „Libertas“ kao i za posao ravnateljice Ugostiteljske škole u Dubrovniku.

Za doprinos turističkog rasta Cavtata u poznatu svjetsku turističku destinaciju nagradu je dobio dugogodišnji direktor hotela „Croatia“ Frano Tomšić zaslužan i za zapošljavanje mladih kadrova. Ivo Barović primio je nagradu za dugogodišnje vođenje poznatih dubrovačkih hotela «Excelsior», «Belvedere», «Argentina» te za inicijativu izgradnje marine u Komolcu u Rijeci Dubrovačkoj.

Godišnja hrvatska turistička nagrada "Anton Štifanić" za 2006. godinu dodijeljena je u kategoriji pojedinaca Zlatku Puntijaru, Nenadu Kukurinu i Milanu Lakošu, a u kategoriji tvrtke, ustanove ili skupine varaždinskoj tvrtki Parkovi.

Ugostitelji Zlatko Puntijar iz Zagreba te Nenad Kukurin iz Kastva nagrade "Anton Štifanić" dobili su za očuvanje obiteljske i tradicijske gastronomije u svojim restoranima, čime su značajno pridonijeli i promociji gradova u kojima žive i rade.

Milan Lakoš s Hvara nagradu je dobio zbog desetljeća predanog rada na hvarskoj kulturnoj sceni organiziranjem brojnih ljetnih i izvansezonskih priredbi koje su pridonijele kulturno-turističkom identitetu Hvara i Hrvatske.

Varaždinska tvrtka Parkovi osnovana prije pet desetljeća nagrađena je za uređenje 150 hektara zelenih površina, što turističku sliku Varaždina po ljepoti izdvaja od ostalih gradova.



Pisane vijesti