Doček prvog ovogodišnjeg avio leta Germanwings-a u Zračnoj luci Rijeka

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

Jutros je u Zračnu luku Rijeka na otoku Krku svečano dočeka prvi ovogodišnji avio let Germanwingsa, nakon kojega je održana konferencija za novinare, uz sudjelovanje Andreasa Engela, menadžera za međunarodne odnos s javnošću u Germanwingsu, mr. sc. Irene Peršić Živadinov, direktorice TZ Kvarnera, Berislava Tulića, pročelnika Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu PGŽ i Mladena Pasarića, direktora Zračne luke Rijeka.

I ove se godine nastavlja s promoviranjem Kvarnera kao aviodestinacije, pa je tako prema posebnom modelu sufinanciranja (potvrđen i na Turističkom vijeću TZ Kvarnera) u kojem uz HTZ, sudjeluju Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, lokalne turističke zajednice, gospodarstvo, jedinice lokalne samouprave i HGK - Županijska komora Rijeka, te Zračna luka Rijeka, za promociju regije Kvarner u suradnji sa zračnim prijevoznicima udruženo ukupno gotovo 4,8 milijuna kuna. S obzirom da HTZ još nije donio odluku o odobrenim sredstvima, očekuje se sufinanciranje HTZ-a u visini od 50%, a preostalih 50% udružit će TZ Kvarnera.

Uspostava letova u suradnji s njemačkim niskotarifnim zrakoplovnim prijevoznikom Germanwings od iznimne je važnosti za Kvarner. Poznato je da područje Kvarnera s njemačkog tržišta ostvaruje oko 400.000 dolazaka godišnje, te 2,9 milijuna noćenja godišnje, što čini 27 % u ukupnim inozemnim noćenjima ostvarenim na području Kvarnera. Gosti s njemačkog tržišta su u 2011. godini zabilježili porast od 7 % u noćenjima u odnosu na 2010. godinu, te se očekuje da će uvođenje avio linija iz Kölna (od 27. ožujka do kraja listopada), Berlina i Stuttgarta (od lipnja do rujna) zasigurno doprinijeti većem broju gostiju s tog tržišta.

TZ Kvarnera je u suradnji s avio prijevoznikom Germanwings izradila plan oglašavanja, pa će se tako područje Kvarnera predstaviti kroz web stranice Germanwingsa, kroz ostale važne turističke portale, te putem plakatiranja u Kölnu i Stuttgartu.



Pisane vijesti