Dani hrvatskog turizma: Rovinj najuređenije turističko mjesto

Slika /arhiva/cavtat-suns.jpg

Tradicionalni turistički kongres Dani hrvatskog turizma koji se protekla tri dana održavao u Dubrovniku i Cavtatu, večeras je nagradu za najuređenije turističko mjesto primorske Hrvatske u kategoriji gradova dodijelio Rovinju i priznanje Plavi cvijet sa zlatnim znakom, drugi je Rab, a treća je Makarska.

U kategoriji općinskih središta prva je Baška Voda, drugi Primošten, a treće mjesto dijele Vrsar i Baška.

U kategoriji mjesta prvi su Mlini, drugo mjesto dijele Promajna i Selce, a na trećem mjestu su Jezera.

Najuređenije turističko mjesto kontinentalne Hrvatske u kategoriji gradova je Varaždin, kojem je dodijeljeno priznanje Zeleni cvijet sa zlatnim znakom, drugi je Sisak, a treći Osijek.

Našice, Daruvar i Novska najbolji su u kategoriji manjih gradova.

U kategoriji mjesta prve su Stubičke Toplice, Sveti Martin Na Muri je drugi, a Fužine treće.

"Napravili smo puno, a to možemo zahvaliti ovim sjajnim ljudima koji su nesebično učinili sve da bismo mi danas bili ovdje, a možemo još i više što ćemo vidjeti dogodine", naglasio je nakon dodjela nagrada i priznanja hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta istaknuo je kako je ovo bila najbolja i najuspješnija turistička sezona te da se Hrvatska pozicionirala na europskom i svjetskom turističkom tržištu kao sigurna perspektivna i hit destinacija.

"Možemo biti ponosni na hrvatski turizam i lijepu našu", zaključio je ministar Kalmeta.

Cilj projekta "Volim Hrvatsku" je među ostalim unapređivanje turističkog okružja i zaštite okoliša te podizanje razine gostoljubivosti turističkih djelatnika.

Ovogodišnje Dane hrvatskog turizma, na kojima se okupilo više od 800 sudionika, organizirala je Hrvatska turistička zajednica, a pokrovitelji su bili predsjednik Republike, Vlada i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. (Hina)



Pisane vijesti