Dani gastronomije i turizma od 10 do 14. svibnja na Zagrebačkom velesajmu

Slika /arhiva/turizam-zv.jpg

Na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 14. svibnja održat će se tri međunarodna specijalizirana sajma pod zajedničkim nazivom "Dani gastronomije i turizma", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na ZV-u.

Riječ je o 12. međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita, 18. međunarodnom sajmu turizma Turizam i 3. međunarodnom sajmu lova i ribolova Loring.

Na ukupnoj površini od 12.000 četvornih metara svoje će proizvode i usluge predstaviti 347 izlagača iz Hrvatske i 16 zemalja.

U sklopu trajanja Dana gastronomije i turizma bit će održano niz stručnih skupova i predavanja kao što su okrugli stol o budućnosti hrvatskog vinarskog sektora s obzirom na domaće i globalno tržište, okrugli stol o potencijalima zagrebačkog turizma itd.

Osim toga, bit će održane i prezentacije vina, birat će se najbolji mladi hrvatski vinar, a bit će održan i Velesajamski kup kuhara te izložba slika "Stoljeće turizma u Hrvatskoj".

Očekuje se da će Dane gastronomije i turizma otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. (Hina)
 

 

 

 



Pisane vijesti