CERP do 17. prosinca prikuplja pisma namjere za pet državnih tvrtki

Slika /arhiva/CERP-ll.JPG

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) do 17. prosinca ove godine prikuplja pisma namjere za kupnju pet trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu - hotele Plat i Imperial te za Jadroplov, Meiso i Nacionalnu veletržnicu iz Zagreba.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju državnih dionica u tim trgovačkim društvima CERP je objavio danas na svojim i web stranicama DUUDI-ja te u dnevnom tisku, uz napomenu da se pisma namjere do zadanog roka, do 17. prosinca, do 15 sati, dostavljaju za svako društvo pojedinačno.

Za dubrovačke Hotele Plat, hotelsku tvrtku Imperial s Raba te brodara Jadroplov iz Splita to je ujedno drugi ovogodišnji javni poziv za iskazivanje interesa, objavljen nakon što se na prvom natječaju, unatoč velikom broju pisama namjere, za te tvrtke u drugom krugu nitko nije javio s obvezujućim ponudama. Tako se sada cijeli postupak ponavlja, prvo će se prikupljati pisma namjere, a onda će se samo od onih koji su ih dostavili u zadanom roku tražiti i obvezujuće ponude.

U danas objavljenom pozivu za pisma namjere tako se još ne iskazuju tražene cijene za državne dioničke pakete u tim tvrtkama niti drugi uvjeti nego se samo navodi broj i postotak dionica koje država prodaje.

U Hotelu Plat kod Dubrovnika na prodaju se nudi 92,49 posto ili 182.440 dionica u državnom vlasništvu, u rapskom Imperialu 50,08 posto ili 318.435 dionica, a država u splitskom Jadroplovu prodaje 70,03 posto ili 1.146,181 dionica. U tvrtki Meiso iz Goričana prodaje se 78,86 posto ili 48.891 državnih dionica, a u Nacionalnoj veletržnici iz Zagreba 8.379 dionica, što čini stopostotni državni udjel. (Hina)



Pisane vijesti