BURZA PUT – SURADNJOM DO DESTINACIJSKOG PROIZVODA

Slika /arhiva/SVETI MARTIN NA MURI, 24.-26.11.2009;svmartin-spa.jpg

Ovogodišnja 11. po redu burza PUT, kojoj su domaćini turističke zajednice općine Sveti Martin i Međimurske županije, održat će se od 24. do 26. studenoga u Spa & Golf Resortu Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji magazina Way to Croatia.

U radu burze sudjelovat će oko 150 predstavnika hotelijera, turističkih novinara, predstavnika turističkih zajednica i putničkih agencija iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH, Slovačke i Srbije.

Prvoga dana, sudionici će posjetiti rekonstruirani tradicionalni ploveći mlin na rijeci Muri, te dvorac Terbotz, Železna gora, poslije čega će, uz otvorenje burze, biti predstavljena brošura 'Bajkoviti okusi Međimurja; o jelima će govoriti Veljko Barbieri, a o vinima Saša Špiranec.

Sljedećeg dana bit će održan okrugli stol 'Novinari u turizmu', a nakon toga bit će dodijeljene nagrade Simply the Best za 2009. godinu u kategorijama turističko odredište i povijesna turistička atrakcija.

Treći dan održavanja burze predviđen je za stručni skup naslovljen „Suradnjom do destinacijskog proizvoda“ na kojemu će izlaganja održati: dr.sc. Dragan Magaš, FTHM Opatija (Poslovna suradnja i destinacijski menadžment); mr.sc. Sandra Lisjak, Horwath Consulting (Razvoj turističkog proizvoda i konkurentnost u turizmu, ili Kako kreirati uspješnu turističku destinaciju); Željko Trezner, direktor UHPA (Restrukturiranje putničkih agencija u DMC-e i stvaranje turističkog proizvoda); Renata Nevidal, direktorica Globtour Event (Praktični problemi suradnje agencije, hotelijera i sustava turističkih zajednica na stvaranju turističkog proizvoda).
 

Najave