Brnjac: Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Kalos bespovratnih 8,44 milijuna eura

Slika /1_A_fotke_vijesti/240319_kalos.jpg

Danas je u Veloj Luci na Korčuli održana svečanost potpisivanja ugovora za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ravnateljica Specijalne bolnice Damira Bojić potpisale su ugovor vrijedan 8,44 milijuna €, a svečanosti potpisivanja nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

„Po prvi puta Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i Državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva u iznosu većem od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos te će se izgradnjom novog lječilišnog hotela kao i dodatnih sadržaja, podići kvaliteta pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetniji uvjeti rada za sve zaposlenike. Čitav projekt doprinijet će i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija“, rekla je ministrica Brnjac prilikom potpisa.
 
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju KALOS započela je s radom 1972. godine kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. godine postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju te je jedina usko specijalizirana ustanova na prostorima Dalmacije koja ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece.
 
Rekonstrukcijom postojećeg objekta, Specijalna bolnica Kalos će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima koji su potrebni za kategorizaciju 4 zvjezdice. Predviđena je izvedba tzv. „inteligentnih“ soba, a između ostalog uredit će se i kuhinja, restoran i recepcija te izvršiti rekonstrukcija postojećeg vanjskog bazena s tribinama.

Priopćenja