Balkan Spa Summit u Termama Tuhelj 9. do 12. listopada

Slika /arhiva/terme-tuhelj-L.jpg

Četvrti Balkan Spa Summit u Termama Tuhelj ovog će tjedna, od 9. do 12. listopada, okupiti predstavnike spa i wellness ponude te zdravstvenog turizma iz 12 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). Balkan Spa Summit jedan je od najvećih stručnih skupova tog tipa u jugoistočnoj Europi, a svake godine u drugoj zemlji i u pomoć partnera organizira ga Wellness i fitness udruga Hrvatske.

Predsjednik Wellness i fitness udruge Hrvatske Marko Jurakić naglasio je važnost tog skupa za cijelu turističku industriju kao mjesta međusobnog povezivanja i suradnje s ciljem podizanja kvalitete spa i wellness ponude, zdravstvenog turizma i ljudskih potencijala.

Kazavši da će se ovogodišnji Summit održati pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, uz potporu hrvatskog Predsjednika te u surganizaciji HGK, Jurakić je naglasio i veliki odaziv sudionika koji osim iz Hrvatske i brojnih europskih zemalja dolaze i iz SAD-a.

Direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić Jurić istaknula je ulogu HGK u okupljanju u zdravstvenom turizmu, slijedom čega je i osnovana Zajednica zdravstvenog turizma HGK.

Razvoj zdravstvenog turizma, globalni marketinški trendovi u zdravstvenom turizmu, inovacije i potencijalne investicije u tom području, potencijali EU fondova, samo su neke od tema o kojima će biti riječi na simpoziju.

Balkan Spa Summit osim predstavnika strukovnih udruga u zdravstvenom turizmu s područja jugoistočne Europe te spa i wellness industrije okupit će i hotelijere, turističke agencije i druge poslovne subjekte u turizmu, kao i predstavnike obrazovnih institucija, turističkih zajednica i javnih institucija. (Hina)



Pisane vijesti