Apiterapija – prezentacija o ljekovitosti meda i njegovoj uporabi

Slika /arhiva/mlosinj-logotip.jpg

U Malom Lošinju, uz pomoć Turističke zajednice, održava se edukacija o ljekovitosti meda, na kojoj će biti predstavljene masaže s medom, te predavanje aromaterapeutice Anamarije Pažin Morović o ljekovitosti meda na koži, uz prezentacije o ljekovitosti meda za sve uzraste.
Ovim predavanjima i prezentacijama Lošinj se nastavlja pozicionirati kao otok vitalnosti i centra za aromaterapiju, koji svojim prednostima privlači goste tijekom cijele godine.

Hrvatsko apiterapijsko društvo (HAD), strukovno je društvo koje razvija i promovira apiterapiju u Republici Hrvatskoj. Apiterapija je djelatnost neposredno vezana uz uporabu pčelinjih proizvoda u cilju „poboljšanja zdravlja, uklanjanja boli, patnje i nesposobnosti za rad ljudi i životinja“. HAD je, kao organizacija od nacionalnog značenja, sebi postavio zadaću savjetovanja medicinske i znanstveno-stručne zajednice, ali i cjelokupne javnosti o važnosti primjene apiterapije.

Lošinjski arhipelag područje je velike biološke raznolikosti koje obiluje mnogobrojnim karakterističnim ljekovitim biljem, pri čemu se neka od njih ubrajaju među najvažnije medonosno bilje hrvatskog Jadrana.

U programu Hrvatskog apiterapijskog društva, pored predsjednika dr. sc. Dražena Lušića, sudjeluju i članovi Ivica Cvetković i Dario Frangen, pasionirani promicatelji uporabe pčelinjih proizvoda.



Najave