Američki marinci podigli broj noćenja u splitskim hotelima

Slika /arhiva/TZ_Split_w.JPG

Američki nosač zrakoplova USS Hary Truman u srijedu je otplovio iz Bračkog kanala gdje je bio usidren, a s njim i marinci koji su prethodnih dana podigli broj noćenja u splitskim hotelima, o čemu se precizniji pokazatelji očekuju u siječnju. 

Od 5. do 9. prosinca, koliko je nosač zrakoplova bio u Bračkom kanalu, zabilježen je porast noćenja posebice u hotelskom smještaju u Splitu, a postoje i ekonomski učinci u djelatnostima koje su izravno ili neizravno vezane za turizam, kažu u splitskoj Turističkoj zajednici.

Prema informacijama Turističke zajednice, osim povećanog prometa u ugostiteljskim objektima za vrijeme boravka američkih marinaca u Splitu zabilježen je i porast broja lokalnih vođenja te korištenja dodatnih turističkih usluga. Precizniji brojčani pokazatelji u porastu turističkog prometa i ekonomskim učincima petodnevnog boravka marinaca u Splitu bit će poznati početkom sljedećeg mjeseca.

Američki nosač zrakoplova  USS Harry Truman ubraja se među najveće i najmoćnije ratne brodove na svijetu. Časnici hrvatske i američke ratne mornarice u svojim su javnim istupima isticali kao je posjet nosača zrakoplova USS Harry Truman  Splitu pokazatelj partnerskih odnosa dvaju mornarica što doprinosi pomorskoj sigurnosti na Mediteranu.

(Hina)



Pisane vijesti