Agencija Katarina Line predstavlja novi brod „Fantazija“ u svojoj floti

Slika /arhiva/mb_fantazija_w_kh.jpg

Agencija Katarina Line iz Opatije predstavit će još jedna novi brod u svojoj floti, motorni brod „Fantazija“, koji će u subotu i ukrcati svoje prve goste (Splitska luka, 9. 5. 2015. u 19.00 sati). Riječ je o gotovo 43 metra dugačkom brodu, s 19 dvokrevetnih deluxe kabina, u vlasništvu obitelji Vuković iz Krila Jesenice.

Brodovi novogradnje pokazatelji su znatnog razvoja nautičkog turizma na Jadranu u kategoriji malih kruzera, koji je započeo u drugoj polovici 20. stoljeća kada su turisti u bivšoj drzavi krstarili na tzv. trabakulima, teretnim brodovima čija je osnovna namjena bila vaditi pijesak iz mora. Preko trabakula i drvenih jedrenjaka, kružna putovanja po Jadranu postala su cijenjena i popularna diljem svijeta, te se 2007. godine počelo investirati u nova, željezna plovila najviše kategorije.

Agencija danas broji više od 50 plovila u svojoj floti, u kojoj su jednako zastupljeni brodovi svih godišta, podijeljeni u 4 kategorije. Svi brodovlasnici su hrvatske obitelji, mahom  iz Krila Jesenice kraj Splita, a za sezonu 2015. godine, osim Majestica i Fantazije, dolaze još dva nova broda.



Najave