28. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Slika /arhiva/HSK_28SHPO.jpg

Crikveničko-vinodolska rivijera će u subotu i nedjelju, 7. i 8. lipnja 2014. godine, ugostiti čak 700 glazbenika i ljubitelja puhačke glazbe, na 28. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara.

Riječ je o godišnjem susretu najboljih puhačkih orkestara iz 12 hrvatskih županija, koji su svoj nastup izborili na županijskim natjecanjima. Predstavit će se najbolji hrvatski puhački orkestri iz B i C kategorije koncertnog programa, a dolaze iz Sv. Martina, Bjelovara, Petrovine, Vrbovskoga, Ogulina, Zagreba, Virovitice, Vrpolja, Klis-Kose, Đurđevca, Goričana, Špičkovine, Zaprešića, Karlovca, Dekanovca, Virja i Mrzlog Polja. Kao gosti nastupit će orkestar Vaška godba "Vrh nad Laškim" i Mažoretkinje Majde Marguč iz Slovenije pod ravnanjem dirigenta Ivana Medveda.

Uz službeni dio, koji obuhvaća bogati dvodnevni program u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dio glazbenika će svojim nastupom razveseliti goste i stanovnike Crikvenice, Selca i Novog Vinodolskog.

Glavni organizator 28. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara je Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj. Susret se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske, a uz suorganizaciju gradova  i TZ Novog Vinodolskog i Crikvenice, Centra za kulturu Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Primorsko-goranske županije, "Jadrana" d.d. Crikvenica i "Turist Booka" j.d.o.o.



Najave