Specijalnoj bolnici Biokovka 7,9 milijuna eura za zelenu i digitalnu tranziciju

Slika /1_A_fotke_vijesti/240309_makarska1.jpg

Danas su u Makarskoj, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovka potpisali Ugovor za projekt Biokovka 5.0 - zelena i digitalna tranzicija specijalne bolnice Biokovka u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma visoke dodane vrijednosti.

"Realizacijom ovog ugovora sa Specijalnom bolnicom Biokovka potaknut će se razvoj turizma u makarskom kraju tijekom čitave godine, čime se doprinosi ispunjavanju naših strateških ciljeva. Upravo na ovakve investicije, koje čine turizam generatorom razvoja čitave regije, Vlada RH je stavila poseban naglasak kroz sve strateške dokumente. Osigurali smo rekordna sredstva za financiranje razvoja zdravstvenog turizma, kojima će se sufinancirati 13 projekata diljem Hrvatske u ukupnom iznosu od oko 130 milijuna eura”, rekla je ministrica Brnjac prilikom potpisivanja ugovora.

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 7,9 milijuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta Biokovka 5.0, kojem je cilj poboljšanje kvalitete usluga, smanjenje utjecaja na okoliš i održivo upravljanje destinacijom.

”Vlada je prepoznala zdravstveni turizam kao okosnicu razvoja cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženog turizma. Ovakvi projekti doprinose boljem pozicioniranju Hrvatske na turističkoj karti Europe i svijeta te time podižu kvalitetu turističke ponude cijele Hrvatske, a bogatstvo naših prirodnih resursa i izvrsnost naših zdravstvenih radnika zajedno s ovakvim investicijama najbolji su temelj za novi uzlet zdravstvenog turizma u Hrvatskoj”, zaključila je Brnjac.

Pisane vijesti