Europska komisija objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+Sport za 2018. godinu

Slika /AAA_2020_MINTIS/sport_arhiva/200124_erasmussport.jpg

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+Sport za 2018. godinu na koji se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije koje djeluju u području sporta odnosno sportske udruge te tijela javne vlasti i obrazovne institucije koje se bave znanstvenim radom ili obrazovanjem kadrova u sportu.

Središnji državni ured za šport početkom 2018. godine, organizirat će nacionalni informativni dan na kojem će se potencijalnim prijaviteljima predstaviti Program Erasmus+Sport i smjernice za prijavu na poziv. Svake godine povećava se broj odobrenih projekata iz Republike Hrvatske, pa je tako u 2017. godini potporu dobilo 11 projekata iz Hrvatske u ukupnom iznosu od 1.439.477,00 eura, što je znatan porast u odnosu na 2015. godinu kad su potporu dobila tek dva, te 2016. godinu kada je potporu dobilo osam projekata.

 Projekt treba biti prijavljen na jednu od tri odrednice - suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva ili neprofitni europski sportski događaji. Proračun za potpore projektima u području sporta iznosi 37, 4 milijuna eura namijenjenih za više od 200 projekata, koliko se procjenjuje da će ih dobiti novčanu potporu.

Potpore za mala suradnička partnerstva mogu iznositi najviše 450.000 kuna, dok za neprofitne europske sportske događaje mogu dosegnuti i do 3,8 milijuna kuna. Spomenutu novčanu potporu mogu dobiti projekti koji se bave različitim problemima u području sporta kao što su doping, namještanje utakmica, nasilje i diskriminacija u sportu. Također, prijaviti se mogu projekti kojima se promiče dobro upravljanje u sportu, projekti kojima je cilj povećanje broja građana u sportskim aktivnostima i broja volontera u sportu te neprofitna europska sportska događanja. Konkurirati mogu i promicatelji socijalne uključenosti kroz sport, poboljšanja ravnopravnosti spolova u sportu ili podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i njezina pozitivnog utjecaja na zdravlje građana.

Rok za podnošenje novih prijedloga je 5. travnja 2018. godine. Informacije o uvjetima prijave objavljeni su u Programskom vodiču na mrežnim stranicama Europske komisije, a tekst Poziva dostupan je na službenim jezicima Europske unije na sljedećoj poveznici.

Pisane vijesti