Više od 6,5 milijuna kuna za financiranje centara za posjetitelje

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Anton Kliman danas je donio drugu Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini. Ovom Odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 19 razvojnih projekata u ukupnoj vrijednosti od 6.538.400 kuna za financiranje centara za posjetitelje. Cilj financiranja je poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija. Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije (idejno rješenje, idejni projekt, glavni i izvedbeni projekt) i kapitalna ulaganja (izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju i opremanje centra za posjetitelje/interpretacijskog centra).

Ministar turizma Anton Kliman danas je donio drugu Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini. Ovom Odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 19 razvojnih projekata u ukupnoj vrijednosti od 6.538.400 kuna za financiranje centara za posjetitelje.

Cilj financiranja je poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije (idejno rješenje, idejni projekt, glavni i izvedbeni projekt) i kapitalna ulaganja (izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju i opremanje centra za posjetitelje/interpretacijskog centra).

Predlagatelji za područja financiranja su subjekti javnog sektora - jedinice područne (regionalne) samouprave - županije, jedinice lokalne samouprave - gradovi i općine i javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima prirode.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinog projekta.

Više informacija od programu i odluci može se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Podsjećamo, prvom Odlukom o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini odobrena su sredstva za sufinanciranje 34 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 16.951.200 kuna za područja financiranja: plaže, javna cikloturistička infrastruktura, objekti turističke infrastrukture kojima upravljaju ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i nastavak projekata javne turističke infrastrukture sufinancirane sredstvima iz Fonda za razvoj turizma kroz programe Ministarstva turizma u 2013. i 2014. godini.



Pisane vijesti