Švicarski turistički agenti i turistički novinari u posjetu Dalmaciji

Slika /arhiva/HTZ_new_01.jpg

Stotinjak turističkih agenata i novinara iz Švicarske dolazi danas na trodnevno studijsko putovanje u Hrvatsku. Predstavnici velikog broja švicarskih turoperatora, privatnih manjih turističkih agencija i novinari turističkih časopisa, nakon slijetanja u Zagreb nastavit će svoj put u pravcu Splita, Trogira i Primoštena gdje će u petak biti održane tri radionice. Poslije toga, posebnim katamaranom odlaze za otok Hvar, gdje će uslijediti razgledavanje grada Hvara i daljnje radionice. Nakon još jednog obilaska grada Splita te noćenja u hotelu „La Meridien Lav“, svi se vraćaju u subotu u Zürich.

Budući da iz godine u godinu sve više Švicaraca bukira svoj odmor u Hrvatskoj putem turističkih agencija, smatra se kako je ovo idealna prilika da švicarski partneri upoznaju i dožive hrvatsku turističku ponudu.

Hrvatska postaje sve omiljenija turistička destinacija Švicaraca, što je vidljivo iz podataka o turističkom prometu dolazaka i noćenja u 2006. godini. Naime, u 2006. godini ostvareno je 14% više  dolazaka i 15% više noćenja sa švicarskog tržišta. Iako je rano govoriti o stanju bukinga, turoperatori već sada govore o očekivanom porastu prometa za 15% u odnosu na lanjsku godinu. Tomu će zasigurno pogodovati i puno veći kapaciteti na letovima Croatia Airlines-a za Split, novi izravni let Zürich – Dubrovnik te najavljeni charter letovi.

Još jedan dokaz rastućeg interesa za ljetovanje u Hrvatskoj je i dobra posjećenost hrvatskih štandova na sajmovima u Bernu, Zürichu, Genevi, i St. Gallen-u. Broj upita i posjeta Predstavništvu HTZ-a u Zürichu znatno je povećan u odnosu na prošlu godinu, a tome je zasigurno doprinijelo emitiranje TV spotova na nacionalnoj televiziji.

Studijsko putovanje organizirano je u suradnji s Croatia Airlines-om, Unique Ravel-om (Kuoni) i FTI-om, uz veliku pomoć hrvatskih partnera (Zračne luke Zagreb, Zračne luke Split, putničke agencije Atlas, hotela Zora, hotela Sunčani Hvar, hotela „Le Meridien Lav”) te Glavnog ureda HTZ-a, TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ grada Splita. 



Pisane vijesti