SASTANAK PROJEKTNE SKUPINE ZA TURIZAM RADNE ZAJEDNICE ALPE-JADRAN

Slika 2.-3.10.2008;MINT-GRB.jpg

POZIV ZA NOVINARE 

Ministarstvo turizma koje predsjedava Projektnom skupinom za turizam RZ Alpe-Jadran od 1996. godine, organizira radni sastanak u Karlovcu 2. listopada 2008. godine. Na tom će sastanku sudionici razgovarati o novom Alpe-Jadran magazinu u kojemu je predložena objava teme „Kulturno nasljeđe“ - „Dvorci ili Nacionalni parkovi pod zaštitom UNESCO-a“, te o izdavanju zajedničke Alpe-Jadran marke, kao i nastavku dosadašnjih aktivnosti Projektne skupine.

Projektna skupina za turizam objavila je do sada 6 magazina o različitim temama, jezični vodič, tri auto-karte, video materijal, biciklističku kartu, te prikupljala statističke pokazatelje za područje Alpe-Jadran i organizirala nekoliko okruglih stolova.

Svečana sjednica prigodom obilježavanja 30 godina postojanja Radne zajednice, čiji je domaćin ministar turizma Damir Bajs, održat će se u petak, 3. listopada 2008. u prostoru hotela „Korana-Srakovčić“ u Karlovcu, s početkom u 10,00 sati.

Izjave za novinare predviđene su u 11,35 sati, a poslije toga slijedi obilazak okolice i objed u Gorici Lipničkoj, nedaleko Karlovca, gdje je nedavno otvoreno seosko turističko gospodarstvo "Srce prirode", u vlasništvu obitelji poduzetnika Ivana Srakovčića.

Radna zajednica Alpe Jadran osnovana je 20. 11. 1978. godine u Veneciji od strane sljedećih članica: Bavarska, Furlanija-Julijska krajina, Koruška, Hrvatska, Gornja Austrija, Salzburg, Slovenija, Štajerska i Veneto. Riječ je o organizaciji čije su članice regije, pokrajine, županije iz Austrije, Italije, Mađarske, a jedino su Hrvatska i Slovenija članice kao države. Trenutačno Radna zajednica (RZ) broji 13 članica: Baranja, Furlanija-Julijska krajina, Hrvatska, Gornja Austrija, Gradišće, Koruška, Lombardija, Slovenija, Somogy, Štajerska, Vas, Veneto, Zala.  



Najave