Festival ekstremnog sporta i glazbe Panonnian Challenge proglašen top manifestacijom

Festival ekstremnog sporta i glazbe Panonnian Challenge proglašen je top manifestacijom u Hrvatskoj te će, zahvaljujući tome, po prvi put od osnutka prije 16 godina, dobiti znatnu godišnju državnu potporu od najmanje milijun kuna. Istaknuto je to danas na konferenciji za novinare na kojoj su ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i zamjenik ministra turizma Daglas Koraca potvrdili kako je Vlada dala zeleno svjetlo za potporu tom festivalu.

Festival ekstremnog sporta i glazbe Panonnian Challenge proglašen je top manifestacijom u Hrvatskoj te će, zahvaljujući tome, po prvi put od osnutka prije 16 godina, dobiti znatnu godišnju državnu potporu od najmanje milijun kuna.

Istaknuto je to danas na konferenciji za novinare na kojoj su ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i zamjenik ministra turizma Daglas Koraca potvrdili kako je Vlada dala zeleno svjetlo za potporu tom festivalu.

"Pratim Pannonian Challenge od njegova osnutka i znam kako je to izgledalo u početnim godinama. Ove sam godine ostao pozitivno šokiran, jer su dečki od jednog lokalnog natjecanja napravili spektakl svjetskih dimenzija", kazao je Vrdoljak. Ističe da su organizatori bez sigurnih sredstava i velikih sponzora uspjeli napraviti spektakl koji više nije regionalna, nego "svjetska priča". Najavio je da će se u sponzore uključiti HEP, sa 100 tisuća eura.

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, kazao je da su top manifestacije važan dio turističke ponude, jer uz sunce i more najčešće predstavljaju jedan od glavnih motiva dolazaka turista u određenu destinaciju.

"Nadamo se da će potpora biti vjetar u leđa da se od ove manifestacije napravi prava svjetska priča", kazao je Koraca.

Voditelj projekta Pannonian Challengea Jurica Barać izvijestio je da je priredba vrlo blizu tome da u ljeto 2016. godine dobije domaćinstvo svjetskog prvenstva ili svjetskog kupa za vozače BMX bicikala. To bi, kako je rekao, značilo izgradnju novih poligona, dolazak više od 500 novih vozača iz cijeloga svijeta, veći nagradni fond i globalni TV prijenos.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham izrazio je zadovoljstvo najavljenom potporom države upravo Pannonian Challengeu jer on je, kako je rekao, "ogromna šansa za turizam grada i regije te najurbanija stvar koju Osijek ima".

Ovogodišnji Pannonian Challenge, održan od 19. do 23. kolovoza, privukao je 17 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta. U Osijek je za vrijeme održavanja stiglo 200 sportaša te je ostvareno više od dva milijuna kontakata na društvenim mrežama.

(Hina) 



Pisane vijesti