Sastanak s Državnim inspektoratom

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i novoimenovani glavni državni inspektor Kruno Kovačević sastali su se danas i razgovarali o djelovanju Državnog inspektorata u turističkoj sezoni s posebnim naglaskom na nadzor prijave i odjave turista i plaćanje boravišne pristojbe.
Na sastanku je dogovoren intenzivniji i ciljani nadzor apartmana i kuća za odmor, kao i privatnog smještaja te suradnja s lokalnim turističkim zajednicama.
Državni inspektorat već je uputio veći broj inspektora iz unutrašnjosti u turistička mjesta na obali kao pomoć lokalnim inspekcijskim službama kako bi se osigurao učinkovit nadzor i kontrola plaćanja boravišne pristojbe.
Isto tako, dogovorene su i posebne šire akcije inspekcijskih službi u turističkim mjestima, gdje će se, uz dobru suradnju s prekršajnim sudovima ubrzano procesuirati utvrđeni prekršaji.
Konačno, predloženim novim zakonskim rješenjima nastojat će se olakšati rad inspekcijskih službi kroz paušalnu naplatu boravišne pristojbe za registrirane iznajmljivače soba i apartmana, a predložit će se više i učinkovitije kaznene mjere.



Pisane vijesti