Ministar Lorencin obišao nautički sajam Biograd Boat Show

Ministar Lorencin danas je posjetio nautički sajam Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u jugoistočnoj Europi, 17. po redu Biograd Boat Show koji se ove godine održava od 22. do 26. listopada u Biogradu na Moru, već tradicionalno u marini Kornati jednoj od tri najveće marine na Jadranu. „Hrvatska je danas u svjetskim okvirima, a posebice na Mediteranu jedna od vodećih nautičkih destinacija, a na nama je da taj interes zadržimo i u nadolazećim godina te da ujedno unaprijedimo turistički proizvod u sadržaju i kvaliteti. Da je naša zemlja svake godine sve češće odredište zaljubljenika u more i brodove iz cijeloga svijeta, potvrđuju i statistički podaci“, istaknuo je ministar Lorencin te nadodao kako i manifestacije poput ove pridonose produljenju sezone i promociji Hrvatske kao poželjne nautičke destinacije.

Ministar Lorencin danas je posjetio nautički sajam Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u jugoistočnoj Europi, 17. po redu Biograd Boat Show koji se ove godine održava od 22. do 26. listopada u Biogradu na Moru, već tradicionalno u marini Kornati jednoj od tri najveće marine na Jadranu.

„Hrvatska je danas u svjetskim okvirima, a posebice na Mediteranu jedna od vodećih nautičkih destinacija, a na nama je da taj interes zadržimo i u nadolazećim godina te da ujedno unaprijedimo turistički proizvod u sadržaju i kvaliteti. Da je naša zemlja svake godine sve češće odredište zaljubljenika u more i brodove iz cijeloga svijeta, potvrđuju i statistički podaci“, istaknuo je ministar Lorencin te nadodao kako i manifestacije poput ove pridonose produljenju sezone i promociji Hrvatske kao poželjne nautičke destinacije.

Nautički turizam je proizvod iznimne globalne atraktivnosti koji u svijetu bilježi kontinuirano visoke, čak dvoznamenkaste stope rasta. Prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine  nautički turizam je definiran kao jedan od deset ključnih turističkih proizvoda na kojima će se bazirati razvoj turizma Hrvatske i u nadolazećim godinama. Opći ciljevi nautičkog turizma su prije svega dugoročno održiv razvoj, podizanje razine blagostanja stanovništva i razvoj koji ne izaziva konflikte u društvu, koji je vidljiv i potiče na uključivanje.

Biograd Boat Show svake godine bilježi rast posjetitelja i gledatelja, pa je će tako ove godine biti predstavljeno gotovo 300 izlagača iz čitavog svijeta. Na samom otvorenju sajma Biograd Boat Show dodijeljene su i nagrade u kategorijama charter kompanije i marinama u akciji „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2015“.

Osim izlaganja brojnih plovila tijekom održavanja sajma će se održati i brojne prezentacije, radionice i seminari, među kojima je i predstavljanje akcijskog plana za nautički turizam. U organizaciji Ministarstva turizma Akcijski plan razvoja nautičkog turizma je na sajmu prezentirao Siniša Horak iz intituta za turizam, kao nastavak planiranih aktivnosti na realizaciji Strategije razvoja turizma do 2020. godine.



Pisane vijesti