Počinje izrada master plana Zračne luke Pula

Master plan Zračne luke Pula za razdoblje od 2014. do 2039. izradit će IGH iz Zagreba i Airport Consulting Vienna iz Beča, priopćila je u utorak Zračna luka Pula. Na javni natječaj pristigle su četiri ponude,  a kao najbolja odabrana je ona Zajednice ponuditelja IGH i Airport Consulting Vienna iz Beča, navodi se u priopćenju.

Master plan Zračne luke Pula sastavni je dio projekta "Studija razvoja Zračne luke Pula za razdoblje 2014.-2030.", ukupne vrijednosti 4,9 milijuna kuna, od čega 3,4 milijuna kuna sufinancira Europska unija  iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007.-2013.

"Izradom Master plana razvoja Zračne luke, vrijednosti 1,1 milijuna kuna, dobit će se smjernice za daljnji razvoj infrastrukture i cjelokupnog poslovanja, s definiranim ciljevima i strategijom razvoja kao osnovom opstanka na tržištu zračnog prometa. Master plan, naime, predstavlja jedan od temelja gospodarskog razvoja lokalne zajednice i Istarske županije“, rekao je voditelj projekta, Dean Boljunčić iz Zračne luke Pula.

U izradi, koja će trajati osam mjeseci, sudjelovat će stručnjaci iz područja zračnog prometa, planiranja razvoja turističkih destinacija ili regija i turističkog marketinga, financija, prostornog planiranja i arhitekture, u suradnji sa svim relevantnim dionicima kao što su Istarska županija, grad Pula i općina Ližnjan, turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, predstavnici privatnog sektora i drugi.

Kako se navodi u priopćenju, ciljane skupine su zaposlenici Zračne luke Pula, zrakoplovne kompanije koje djeluju na zračnoj luci, zrakoplovne kompanije koje obavljaju trenažne letove na zračnoj luci, turističke agencije koje zakupljuju sjedišta zrakoplovnih kompanija i  lokalna zajednica, kao što su privatni iznajmljivači smještaja, vlasnici ugostiteljskih objekata i lokalni poduzetnici općine Ližnjan, grada Pule i Istarske županije.

(Hina)



Pisane vijesti