Jesenje izdanje Ri gastra u razdoblju od 22. do 29. rujna na svom će nam jelovniku nuditi dvije sezonske namirnice – lignje i smokve bit će zvijezde delicija koje će se spravljati u restoranima i konobama koji sudjeluju u manifestaciji.
Kako bi fini zalogaji bili dostupni baš svima, tu je humanitarni Gastro Cooking Show 25. rujna, a manifestacija nudi i još nekoliko zanimljivih i, najvažnije od svega, finih događanja – stručno predavanje o vrijednostima smokve, radionicu za predškolce u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka te dječju gastro radionicu izrade slastica u Bistro slastičarni Cukerin.
Ri gastro četiri puta godišnje, sukladno sezoni, bira i promovira autohtone namirnice s ciljem upoznavanja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane na našim prostorima.
U Ri gastro – Tjednu liganja i smokava sudjeluju: Konoba Blato 1902, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin, Pirunada, Restoran Morčić i Gospoja PZ.