Predstavljen Ozalj u srcu Zagreba

U petak i subotu 21. i 22. kolovoza, na Trgu Petrice Kerempuha u Zagrebu, Grad Ozalj i Turistička zajednica Ozlja predstavili su vrhunske vinare, tradicionalnu domaću kuhinju, eko-proizvode seoskih domaćinstava, zabavni program i mnogo toga drugog s obronaka Vivodine i Vrhovca uzdignutih nad zrcalnim tokom rijeke Kupe.

Posjetitelji su mogli kušati izložena vina, kao i delicije iz domaće proizvodnje OPG-ova Karlovačke županije, a sve su proizvode mogli i kupiti po podrumskim, odnosno promotivnim cijenama.

Uz vina, na jelovniku se proteklog vikenda našla i ponuda tradicionalnih jela iz ozaljskog kraja, među inim i ozaljska janjeća pašteta i težački sendvič, salata od rikole s ozaljskom bučom i domaćim sirom, gulaš bana Nikole, ozaljski rezanci s gljivama, ili pak slastice kao što su torta Katarina Zrinska i domaće štrudle od jabuka, sira, kupina ili krušaka.

Na obroncima Žumberačkog gorja - pitomim brežuljcima Vivodine i Vrhovca, stoljetna je tradicija vinogradarstva, podrumarstva i uživanja u vinu. Od kraja 19. stoljeća do danas na ozaljsko-vivodinskoj vinskoj cesti zaustavljali su se i ponovo se vraćali gosti iz cijelog svijeta.

Projekt Zeleno srce Hrvatske: Karlovac, Ozalj, Ribnik (www.zeleno-srce.hr) predstavila je voditeljica Turističke zajednice Karlovac Nikolina Lisac, a o izradi najdulje štrudle na svijetu, što će biti održano u Jaškovu 6. rujna, izvijestila je koordinatorica projekta Lidija Žganjer.

Nastavak ove priče, pod nazivom Zlatna kap, odrat će se u Ozlju od 4. do 6. rujna, gdje domaćini očekuju goste u vinskim podrumima, na seoskim domaćinstvima i u Starom gradu Ozlju.



Pisane vijesti