Javni poziv za prijavu na natječaj ECAPITAL Culture Adriatic Start Up School

Otvoren je javni poziv za ECAPITAL Culture Adriatic Start Up School, školu namijenjenu mladim ljudima iz zemalja članica jadransko – jonske regije, čiji cilj je pokrenuti poslovanje usmjereno na unaprjeđenje kulturnog naslijeđa određenog područja.

Fokus je prvenstveno na stvaranju uvjeta kroz koje bi mladi ljudi mogli, koristeći svoje vještine i kreativnost, realizirati vlastite poslovne ideje i projekte na polju kulture. Krajnja svrha je izrada poslovnih planova koji bi se izložili institucionalnom, poduzetničkom i financijskom svijetu makro regije.

Poziv je objavljen od strane grada Ancone, Marche Fondacije, Trgovačke komore Ancone, Politehničkog sveučilišta Regije Marche i poslovne škole Istao, a mogu se prijaviti kandidati iz osam zemalja članica jadransko – jonske regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije (isključujući regiju Marche), Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Javni poziv otvoren je do 20. srpnja 2015. godine, a prijave se primaju isključivo online putem prijavnog obrasca na web stranici www.ecapital.it. Odabrani kandidati će pohađati tečaj u trajanju od 12 tjedana, koji uključuje razne radionice i predavanja, te će im biti dodijeljena stipendija u iznosu od 7000 eura.



Pisane vijesti