"100 posto Zagorsko" u Rijeci

Prodajno- izložbena manifestacija "100 posto zagorsko", na kojoj na kojoj će biti izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, u četvrtak je svečano otvorena u središtu Rijeke.

Manifestacija se već tradicionalno održava u Zagrebu, a drugu godinu za redom u Rijeci s ciljem da se, prezentacijom proizvoda i usluga, promovira Krapinsko-zagorska županija kao odredište gdje se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga.

Ta županija na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove , a kao turistička destinacija bogate je kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.

Izvorne proizvode Zagorja u Rijeci predstavit će više od 50 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. Na 46 štandova svoje proizvode predstavit će uzgajivači povrća i voća, pčelari, proizvođači kupinovog vina i autohtonih sorti vina, bučinog ulja.

Posjetitelji će moći degustirati zagorsku puricu s mlincima i zagorske štrukle te pratiti kulturno-zabavni program, prezentaciju života krapinskih neandertalaca, prikaz borbi mačevanja i ratovanja vitezova te uprizorenje Seljačke bune.

Uoči početka manifestacije "100 posto Zagorsko", a u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila", kojeg provodi Radio Kaj, priređeno je i darivanje tradicijskih drvenih igračaka Hrvatskog zagorja. Ove godine igračke, koje se nalaze na UNESCO-voj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, darovane su riječkom Dječjem vrtiću Bulevard.

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

(Hina)



Pisane vijesti