Najavljen 26. Konzum Croatia Open Umag

Na današnjoj konferenciji za novinare, u nazočnosti ministra turizma Darka Lorencina, predstavljeni su igrači koji će ove godine, od 17. do 26. srpnja, nastupiti na 26. Konzum Croatia Open Umag te najavljena ostala događanja koja u Umag privlače i više od 80.000 gostiju. Listu tenisača ovogodišnjeg turnira predvodi Gael Monfils koji drugi put dolazi u Umag te Fabio Fognini, koji osmi put zaredom dolazi u Istru. Hrvatske, ali i mlade snage koje dobivaju sve više pozornosti posljednjih mjeseci predvodi Borna Ćorić koji je u Umagu prošle godine ostvario svoje prve ATP pobjede. Uz 18-godišnjeg Ćorića, član mlađe garde je i tri godine stariji Dominic Thiem koji se natječe za mjesto među 30 najboljih igrača svijeta. S obzirom da u Umag dolaze ovogodišnji pobjednici nad Murrayom (Ćorić) i Nadalom (Fognini), logičan je dolazak i onoga koji je svladao trećeg člana velike četvorke. Andreas Seppi je na Australian Openu, nakon 11 poraza, napokon bio bolji od Rogera Federera. Nakon toga je igrao finale Zagreba, a u Umagu će, nošen talijanskim navijačima, tražiti četvrti ATP naslov. Uz njega, na turnir dolazi još jedan prekaljeni majstor, Philipp Kohlschreiber, kojem će to biti prvi nastup na najstarijem hrvatskom ATP turniru. „Nismo tražili samo dobro rangirane tenisače, već i one koji na terenu nude više od samog tenisa, koji pokazuju emocije i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vjerujem da smo u tome uspjeli i da će svi posjetitelji 26. Konzum Croatia Opena Umag biti zadovoljni s onim što će vidjeti u Stella Marisu“, izjavio je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Na današnjoj konferenciji za novinare, u nazočnosti ministra turizma Darka Lorencina, predstavljeni su igrači koji će ove godine, od 17. do 26. srpnja, nastupiti na 26. Konzum Croatia Open Umag te najavljena ostala događanja koja u Umag privlače i više od 80.000 gostiju.

Listu tenisača ovogodišnjeg turnira predvodi Gael Monfils koji drugi put dolazi u Umag te Fabio Fognini, koji osmi put zaredom dolazi u Istru. Hrvatske, ali i mlade snage koje dobivaju sve više pozornosti posljednjih mjeseci predvodi Borna Ćorić koji je u Umagu prošle godine ostvario svoje prve ATP pobjede. Uz 18-godišnjeg Ćorića, član mlađe garde je i tri godine stariji Dominic Thiem koji se natječe za mjesto među 30 najboljih igrača svijeta.

S obzirom da u Umag dolaze ovogodišnji pobjednici nad Murrayom (Ćorić) i Nadalom (Fognini), logičan je dolazak i onoga koji je svladao trećeg člana velike četvorke. Andreas Seppi je na Australian Openu, nakon 11 poraza, napokon bio bolji od Rogera Federera. Nakon toga je igrao finale Zagreba, a u Umagu će, nošen talijanskim navijačima, tražiti četvrti ATP naslov. Uz njega, na turnir dolazi još jedan prekaljeni majstor, Philipp Kohlschreiber, kojem će to biti prvi nastup na najstarijem hrvatskom ATP turniru.

„Nismo tražili samo dobro rangirane tenisače, već i one koji na terenu nude više od samog tenisa, koji pokazuju emocije i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vjerujem da smo u tome uspjeli i da će svi posjetitelji 26. Konzum Croatia Opena Umag biti zadovoljni s onim što će vidjeti u Stella Marisu“, izjavio je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Uz natjecateljski dio turnira, gledatelji će ove godine imati priliku uživati u čak dva egzibicijska meča. Prvim će turnir otvoriti u subotu, 18. srpnja, Goran Ivanišević i prijatelji, među kojima će biti Borna Ćorić, ali i neke od najvećih zvijezda hrvatskog sporta uopće.

U prvih 25 godina na umaškom ATP turniru nastupili su mnogi velikani svjetskog tenisa, ali nitko nije ostavio tako dubok trag kao Španjolac Carlos Moya koji zasluženo nosi titulu „kralja Umaga“ kao i počasnog građanina Umaga. Stoga će njegov povratak na umaški ATP stadion, ovaj put u egzibicijskom meču s Magnusom Normanom u srijedu, 22. srpnja, biti jedan od najemotivnijih trenutaka turnira.

Najavljen je dolazak i svjetski poznatog DJ-a Boba Sinclara koji priprema provod za pamćenje, a nastupit će nakon egzibicijskog meča Moya-Norman. Sinclar je i inače poznat kao veliki zaljubljenik u tenis, stoga će, osim nastupa, posjetitelje razveseliti i svojim teniskim umijećem.

„Drago mi je da ovi mečevi u Umagu postaju tradicija, kao što je to slučaj i na drugim velikim turnirima u svijetu. Borna, moja malenkost i naši gosti jamčimo vam dobru zabavu i drugačiji teniski doživljaj od onoga na koji ste navikli. Uz to, siguran sam da će povratak Carlosa Moye i Magnusa Normana u Umagu izazvati veliko zanimanje i da ćemo se svi skupa prisjetiti sjajnih uspomena s umaških terena“, rekao je Goran Ivanišević.

Šestu godinu zaredom, Istria Gourmet Festival enogastronomska je kulisa sportskih događanja umaškog turnira prepuna bogatih okusa i mirisa Istre. Ova jedinstvena lifestyle manifestacija svjetskoj publici predstavlja kulinarska bogatstva istarske regije. U Istria Gourmet restoranu ove će godine kuhati restaurant Zigante tartufi, Našu kužinu vodit će LF restaurant, a u Taste Istria zoni predstavljat će se birani proizvodi Istre - vina, maslinova ulja, tartufi, sir i pršut. Za sve ljubitelje vrhunskog vina, Istria Gourmet Festival i ove godine nudi četvrte za redom vinske degustacije „Skrivene čari istarskih vina“.

Glazbeni program Party Nights donosi svakodnevnu zabavu do ranih jutarnjih sati za različite ukuse i uz nastupe velikih glazbenih imena. Pripremljen je i program za djecu, popularni Kids Week, a znatno je obogaćen i sadržaj Fun zone, gdje ljubitelji tenisa mogu isprobati svoje vještine u zabavnim nagradnim igrama.



Pisane vijesti