Dodijeljene turističke nagrade za životno djelo i godišnje nagrade 'Anton Štifanić'

Dugogodišnji dubrovački turistički djelatnici Natalija Gržetić, Frano TomšićIvo Barović dobitnici su ovogodišnje Hrvatske turističke nagrade za životno djelo koju su im uručili državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić na svečanoj sjednici Sabora HTZ-a. 

Nagradu za životno djelo Gržetić je dobila zbog zasluga za izgradnju dubrovačkih hotela „Lero“ i „Libertas“ kao i za posao ravnateljice Ugostiteljske škole u Dubrovniku.

Za doprinos turističkog rasta Cavtata u poznatu svjetsku turističku destinaciju nagradu je dobio dugogodišnji direktor hotela „Croatia“ Frano Tomšić zaslužan i za zapošljavanje mladih kadrova. Ivo Barović primio je nagradu za dugogodišnje vođenje poznatih dubrovačkih hotela «Excelsior», «Belvedere», «Argentina» te za inicijativu izgradnje marine u Komolcu u Rijeci Dubrovačkoj.

Godišnja hrvatska turistička nagrada "Anton Štifanić" za 2006. godinu dodijeljena je u kategoriji pojedinaca Zlatku Puntijaru, Nenadu Kukurinu i Milanu Lakošu, a u kategoriji tvrtke, ustanove ili skupine varaždinskoj tvrtki Parkovi.

Ugostitelji Zlatko Puntijar iz Zagreba te Nenad Kukurin iz Kastva nagrade "Anton Štifanić" dobili su za očuvanje obiteljske i tradicijske gastronomije u svojim restoranima, čime su značajno pridonijeli i promociji gradova u kojima žive i rade.

Milan Lakoš s Hvara nagradu je dobio zbog desetljeća predanog rada na hvarskoj kulturnoj sceni organiziranjem brojnih ljetnih i izvansezonskih priredbi koje su pridonijele kulturno-turističkom identitetu Hvara i Hrvatske.

Varaždinska tvrtka Parkovi osnovana prije pet desetljeća nagrađena je za uređenje 150 hektara zelenih površina, što turističku sliku Varaždina po ljepoti izdvaja od ostalih gradova.



Pisane vijesti