Nacionalne manjine - vrijedan potencijal promocije Hrvatske

Povodom Dana grada Daruvara, uz projekt Neodoljiva Hrvatska, u baroknom dvorcu grofa Antuna Jankovića, 6. svibnja 2015. predstavljen je vrijedan potencijal promocije Hrvatske - nacionalne manjine.

Uz nastupe folklorne sekcije Holubička i pjevačkog zbora Češke besede, istaknuta je raznolikost s više od dvadeset nacionalnih manjina, a kao prepoznatljivost grada Daruvara istaknuti su geotermalni izvori - Daruvarske toplice i proizvodnja kvalitetnih vina i piva.

O životu i stvaralaštvu pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj može se saznati na mnogim manifestacijama organiziranih kroz godinu diljem Hrvatske, ili pročitati u listovima koje izdaju brojne kulturno-umjetničke udruge.

Primjerice, ako želite više saznati o tome kako svoj jezik, kulturu i tradiciju čuvaju Česi u Hrvatskoj, tada svakako prolistajte tjednik „Jednota“ i dječji časopis „Naš koutek“, a možete se dobro provesti i na Dožinkama - Žetvenim svečanostima u Daruvaru ili Danima češke kulture, istaknuo je predsjednik Češke besede Juraj Bahnik.



Pisane vijesti