Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada i ovog su proljeća organizirali mnoštvo događanja u kojima kroz razne teme i tematska putovanja spajaju različite ukuse pod jedinstvenom ljekovitom klimom, gustom vegetacijom i miomirisnim blagodatima otoka vitalnosti.
U suradnji s lošinjskim ugostiteljima već devetu godinu, Grad i TZ Malog Lošinja tijekom mjeseca svibnja, organiziraju Feštu lošinjske kuhinje. Ovogodišnja je tema Apoksiomenova antička kuhinja, inspirirana važnim otkrićem dragocjene skulpture grčkog atleta Apoksiomena, nađenog upravo na području lošinjskog podmorja.
Tijekom svibnja, 17 ugostiteljskih objekata nudit će domaće specijalitete pripremljene na bazi namirnica i načina pripreme kao u doba antike, sastavljene od dva menija s tri slijeda i čašom vina, po popularnim cijenama.
Fešta lošinjske kuhinje počinje sutra poslijepodne, na glavnom malološinjskom trgu, uz prezentaciju i degustaciju jela svih ugostiteljskih objekata sudionika Fešte, a predstavit će se i učenici Srednje ugostitteljske škole „Ambroz Haračić“ te tri vinarije.