Otvoren Sajam lova i ribolova te sajam Motomobil

U Osijeku su danas otvoreni 12. sajam lova, ribolova i turizma SALORI te 19. Motomobil - sajam automobila i prateće industrije, na kojima do 19. travnja sudjeluje oko 100 izlagača iz Hrvatske i Mađarske.

Uz predstavljanje opreme za lov i ribolov, automobila i motora održat će se natjecanja u lovnom streljaštvu i ribolovu, izložba trofeja divljači lovne sezone 2014/2015 iz lovišta Osječko-baranjske županije te radionica o mogućnostima financiranja turističkih projekata iz EU fondova.

Otvarajući sajam pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj kazao je kako ovakve priredbe potvrđuju svijest o kvaliteti lova, ribolova i kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, a da Hrvatska ima velike površine netaknute prirode, što se u razvijenim zemljama cijeni. Ocijenio kako lovni, ribolovni i kontinentalni turizam trebaju objediniti svoju ponudu i zajedno nastupati na tržištu.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić kazao je kako su lovni i ribolovni turizam dio ukupne hrvatske turističke ponude, a u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, u kojoj je jedan od ciljeva razvoj turizma na cijelom području RH, lovni turizam zauzima važno mjesto.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak kazao je kako savez ove godine obilježava 90. obljetnicu osnutka te zahvalio svima koji pomažu da se ovaj sajam pozicionira onako kako to prirodni resursi ovoga područja i zaslužuju.

Predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever rekao je kako taj savez ove godine obilježava 80. obljetnicu djelovanja, danas okuplja više od 400 udruga, društava i klubova i trudi se razvijati ribolovni turizam, koji je sve atraktivniji.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako ova županija bilježi najveći rast kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, ali da, unatoč tome, Ministarstvo turizma posvećuje premalo pozornosti potencijalima ovoga područja, posebice mogućnostima lova i ribolova.

(Hina)



Pisane vijesti