Na Croatia Boat Show 70-ak plovila

Na Zapadnoj obali u Splitu danas je otvoren 17. Croatia Boat Showu, na kojem se do nedjelje, 19. travnja predstavlja 70-ak plovila, a posjetitelji će moći razgledati i razne vrste vozila kao i montažne kućice.

Na sajmu će se predstaviti brodovi od malih ribarskih, dužine do pet metara, pa sve do jahti od 23 metra, a tehnički direktor sajma Robert Šormaz napominje kako sva plovila još nisu stigla na sajam i očekuju se tijekom dana.

Sajam je ove godine otvoren bez posebnih ceremonija, što organizatori iz tvrtke Profectus objašnjavaju štednjom zbog krize u nautičkom sektoru.

"Kriza je i dalje prisutna i nažalost prodavači brodova ne bilježe nikakve poraste prodaje brodova", kaže direktor Profectusa Vicenco Blagaić.

Po njegovim riječima, uz činjenicu da polovni brodovi čak odlaze iz Jadrana, treba se suočiti i s činjenicom da marine postaju sve praznije.

"Nautički sektor od početka krize svake godine sve više pada, a mi se iz godine u godinu nadamo da će se zaustaviti i oporaviti. Nažalost tog pomaka još nema", kaže Blagaić.

Poručio je i kako se organizatori sajma trude i neće odustati. Čekamo bolja vremena te da država nešto poduzme po pitanju poreza i porezne politike prema proizvođačima brodova, kazao je.

(Hina)



Pisane vijesti