Članice udruženja Relais & Chateaux, Meneghetti i Lešić Dimitri Palace, priređuju zajedničku večeru

Restaurant Meneghetti će 7. svibnja 2015. godine ugostiti jedinstveno gastronomsko događanje u sklopu kojega će po prvi put snage ujediniti kuhinje dva hrvatska člana međunarodnog udruženja ekskluzivnih malih hotela i restorana Relais & Chateaux, Meneghetti iz istarskih Bala i Lešić Dimitri Palace iz Korčule, tako da će gosti moći uživati u svemu najboljem što nam mogu ponuditi dvije najvažnije hrvatske eno gastronomske regije - Dalmacija i Istra.

Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel s četiri sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, dobitnik 16 Gault & Millau bodova za 2015. godinu.

Glavni chefovi Danijela Pifar i Bojan Vuković više od 10 godina zajedničkim snagama pretvaraju tradicionalne recepte ovog kraja u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača. Za ovu će priliku meni nadopuniti jelima istarskog kraja te ih naravno upariti s Meneghetti vinima i maslinovim uljima.

Hotel Lešić Dimitri Palace smješten je u obnovljenoj palači u srcu starog grada Korčule i sastoji od pet prostranih apartmana s popratnim sadržajima. Koncept restorana LD je kreativna kuhinja bazirana na sezonskim namirnicama malih lokalnih poljoprivrednika, maslinara, ribara i vinogradara te sljubljivanje jela s najboljim lokalnim uljima i vinima na način da se kroz različite sorte, položaje i stil svakog ispriča priča o eno gastro identitetu Korčule i Pelješca kao cjelini.

Glavni chef Toni Erceg  za ovu će priliku pripremiti tri jela bazirana na spomenutoj filozofiji te će ih upariti s vinima lokalnih vinara Krajančića i Bire dok će se u pripremi oslanjati na lokalna maslinova ulja Frane Miloša s Pelješca te Torkula i Eko Škoja sa Korčule.

Relais & Chateaux je međunarodno udruženje ekskluzivnih malih hotela i restorana koji je od 2013. godine prisutan i u Hrvatskoj. Osim spomenuta dva hotela u Hrvatskoj su još samo dva člana ovog udruženja, Bevanda iz Opatije i Bastion iz Zadra. Ideja je da se u budućnosti širi suradnja između članova te organizira još sličnih događanja, ne samo na lokalnoj razini već i s članovima udruženja iz cijele Europe.



Najave