Najavljena gastro-turistička manifestacija "4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju"

Organizatori gastro-turističke manifestacije, što će se od 24. travnja do 21. lipnja ove godine održati u osam hrvatskih gradova, najavili su 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce. Otvorena je potraga za znanim i neznanim ekipama roštilj majstora koji će se boriti za titulu najboljih u pet kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina.

Polufinalna lokalna natjecanja održat će se u osam hrvatskih gradova (Križevci, Umag, Zagreb, Zadar, Kastav, Osijek, Knin, Orahovica), a velika završnica zakazana je za 28. lipnja kada će se na zagrebačkom Bundeku okupiti regionalni pobjednici. Svi oni morat će osvojiti strogi gastro sud kojim predsjeda akademik kulinarstva Branko Ognjenović, a osim natjecateljskog dijela svaki okršaj bit će prilika i za posjetitelje da nauče nešto novo na stručnim kulinarskim radionicama i iz prve ruke vide kako to rade pravi majstori te uživaju u svježe pripremljenim delicijama s roštilja.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata.



Pisane vijesti