Otvorena izložba hrane i pića "Histria 2015"

Oko 120 izlagača iz dvanaest županija, desetak poduzetnica iz talijanske regije Veneto te izlagači iz Slovenije okupili su se na 22. izložbi hrane i pića "Histria 2015", koja je u petak svečano otvorena u Puli, a na kojoj će čak 38 novih proizvoda ponuditi 26 domaćih izlagača.

Ustvrdivši kako je ova izložba postala tradicionalno mjesto okupljanja proizvođača kvalitetnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić podsjetila je kako se radi o manifestaciji koja je pokrenuta 1994. godine radi prepoznavanja kreativnosti i inovativnosti malih proizvođača, odnosno predstavljanja njihovih proizvoda, ponajprije hrane i pića na sve zahtjevnijem tržištu. U 22 godine održavanja sajma više od 500 malih izlagača po prvi je put izašlo na tržište i predstavilo svoje proizvode.

"U šestoj godini recesije trebaju nam inovacije i kreativnost i upravo su nam iz tog razloga takvi sajmovi potrebni", kazao je istarski župan Valter Flego otvarajući ovu manifestaciju u sklopu koje će se do nedjelje održati niz predavanja, radionica i okruglih stolova.

Tako će se na Forumu sekcije obiteljskog turizma HKG-a okupiti stotinjak sudionika, pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu, kao i predstavnika turističkih zajednica te putničkih agencija s ciljem poboljšanja kvalitete usluga sektora obiteljskog smještaja, ali i podizanja destinacije te umrežavanja iznajmljivača.

Održat će se i predavanje o uspostavljanju i organizaciji internetske prodaje te okrugli stol o Istri kao destinaciji vjenčanja s obzirom da se, po riječima Jaklin Majetić, sve više stranih turista, osobito Rusa, odlučuje vjenčati u Istri, a to je prilika za kreiranje novih proizvoda, promociju Istre i produljenje turističke sezone.

U sklopu današnjeg otvaranja sajma predsjednica Saveza slastičara Hrvatske Dragica Lukin predstavila je "Istarsku zlatnu kroštulu" koja će se kandidirati za Guinessovu knjigu rekorda.

(Hina)



Pisane vijesti