TZ Osječko-baranjske županije potpisale sporazum o sufinanciranju PPS projekata

Predstavnici svih turističkih zajednica s područja Osječko-baranjske županije potpisali su u ponedjeljak u Đakovu Sporazum o suradnji i sufinanciranju Hrvatska 365, projekta pred i posezone, za destinaciju Wine Tour Slavonije i Baranje.

Tom je prilikom đakovački gradonačelnik Zoran Vinković izrazio zadovoljstvo time da je upravo Đakovo nositelj projekta te da su ga prihvatile sve turističke zajednice iz Osječko-baranjske županije.

"Nadam se da će taj projekt uistinu doprinijeti novom uzletu kontinentalnog, zelenog turizma u Slavoniji i Baranji te osigurati nova zapošljavanja, s obzirom da za to postoje odlične predispozicije. Bio bih još sretniji da su se i druge županije uključile u taj projekt. Istina, javila se i Vukovarsko-srijemska županija, koja je išla izdvojena od ovog projekta", rekao je gradonačelnik Vinković.

Voditeljica PPS destinacije Wine tour Slavonije i Baranje, ujedno i direktorica TZ grada Đakova Marija Burek predstavila je koncept Hrvatska 365, rekavši kako je riječ o kreiranju atraktivne, konkurentne destinacijske turističke ponude u razdoblju pred i posezone.

"Intencija je povećanje turističkog prometa tijekom cijele godine. Sezonalnosti kod nas na kontinentu gotovo da i nema, izuzev u pojedinim ljetnim mjesecima, no kontinent tijekom cijele godine ima što ponuditi turistima, ima svoje proizvode", kazala je Burek.

Dodala je i kako su ovdašnji javni i privatni poslovni subjekti, poput restorana i drugih, a koji djeluju u kreiranju turističke ponude, otvoreni tijekom cijele godine, te je u kratkom vremenu okupljeno oko 200 takvih.

"Cijeli projekt prvenstveno je u početku bio namijenjen moru, a onda je osam PPS destinacija iznenadilo svojom prijavom. Možemo reći da zima kod nas u turističkom smislu funkcionira kao i svi ostali mjeseci. Ljeti, kada je glavna sezona na moru, nešto smo slabiji", rekao je direktor TZ Osječko-baranjske županije Antonio Sobol. Istaknuo je i da su u RH odabrane 22 PPS destinacije, među kojima je osam kontinentalnih.

Početkom kolovoza Turističko vijeće HTZ-a izabralo je 22 destinacije u Hrvatskoj koje će sudjelovati u pilot projektu HTZ-a PPS - pred i posezona - za ovu posezonu u sklopu čega će razvijati i promovirati atraktivnu ponudu s ciljem produljenje sezone i povećanja turističke potrošnje. PPS (pred i posezona) projekt je HTZ-a kojim se želi povećati konkurentnost, atraktivnost i potrošnja u destinacijama uz produljenje sezone, a ako se posezonski pilot projekt  ove jeseni pokaže učinkovitim, PPS će u punu primjenu od početka iduće godine. (Hina)



Pisane vijesti