Svečano obilježen Kvarnerski dan turizma

U opatijskom hotelu ROYAL danas je kroz brojna događanja, svečano obilježen Kvarnerski dan turizma 2014. Turistička zajednica Kvarnera održala je 2. sjednicu Skupštine na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili izvješće o radu TZ Kvarnera za prvih deset mjeseci ove godine i financijsko izvješće te je predstavljen i usvojen plan za 2015. godinu. Uslijedila je svečanost dodjele priznanja i zahvalnica sudionicima u projektima TZ Kvarnera po raznim kategorijama.

„KVARNER FAMILY“ naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Brend Kvarner Family već je dobro poznat, riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru. U 2014. godini nastavljeno je s uvođenjem oznaka podbrenda za specijaliziranu turističku agenciju koja nudi objekte obiteljskog smještaja s markicom Kvarner family. Certifikati / ploče dodijeljene su turističkim agencijama Travelana i Mare Monte Travel iz Rijeke.

U sklopu projekta brendiranja obiteljskog smještaja Kvarner Family, kontinuirano se radi na edukaciji i povećanju kvalitete smještaja, pa tako i na specijalizaciji u smislu povećanja usluge. Novost je da se kao dodana vrijednost usluge uvodi markica Kvarner Family - Pet Friendly, koja će biti svojevrsni dodatni „mamac“ za goste s kućnim ljubimcima. Naime, iz godine u godinu raste potražnja za smještajem koji prima kućne ljubimce, a takva ponuda do sada nije posebno isticana. Zahvalnice su dobili: Milica Mikleus, Gianfranko Gherliza, Gordana Kišić, Mario Stanger, Mirjana Mikleus, Luana Amura, Jadranka Kučan, Anton Tonković, Tea Devčić, Jadranka Kružić Muljkanović, Pavica Gržičić, Igor Butković, Marijan Bajuti, Luce Bogović, Linda Kovačić, Josip Kumburić, Ana Gršković, Vesna Orlić, Monika Gregurić, Slavica Grgurić, Ljiljana Rukonić, Alen Sobol, Jasenka Turk, Vlatko Mance, Sabina Urbanc.

Turistička zajednica Kvarnera nastavlja s brendiranjem Kvarnera kao outdoor destinacie, odnosno destinacije za aktivni odmor. Oznaka Bike Friendly namijenjena je ciklo turistima, a Hike Friendly gostima koji intenzivno pješače. Čak dvije zahvalnice, za dvije dodatne markice kvalitete u projektu Kvarner Family, i to za Bike Friendly , te za Hike Friendly - što znači da su svoje objekte prilagodili potrebama gostiju biciklista i šetača - dobili su Čedomir Rukavina, Anton Raukar, Luana Amura, dok je Sanja Rački dobila zahvalnicu za Bike Friendly, te Sabina Urbanc zahvalnicu za Hike Friendly.

Priznanja su dodijeljena zdravstvenim institucijama i institucijama sudionicima u projektu brendiranja zdravstvenog turizma na Kvarneru pod nazivom Kvarner Health & Wellbeing, koji su od samog početka znatno doprinijeli aktivnostima u suradnji s TZ Kvarnera i razvitku ponude zdravstvenog turizma: Thalassotherapia Opatija; Thalassotherapia Crikvenica; Lječilište Veli Lošinj; Poliklinika Medico; Poliklinika Terme Selce; Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju „Dr. Nemec“; Centar za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić; Poliklinika Zambelli; Dentalna poliklinika dr. Jelušić; Poliklinika Rident; Poliklinika Dentvitalis; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji; Medicinski fakultet u Rijeci; Jadranka Hoteli, Mali Lošinj; Milenij Hoteli, Opatija; Jadran Hoteli, Rijeka; Mediteran Adria, Rijeka; My travel, Rijeka; Katarina Line, Opatija.

Priznanje za nominaciju u kategoriji Najbolja srednja destinacija na Jadranu: OPATIJA - Grad Opatija; priznanje za nominaciju u kategoriji Najbolja velika destinacija na Jadranu: RAB - Grad Rab ; priznanje za 2. mjesto u kategoriji Najbolji hotel na Jadranu 3*: Valamar Koralj Romantic Hotel, Krk ; priznanje za 3. mjesto u kategoriji Najbolji hotel na Jadranu 5*: Hotel Milenij, Opatija ; priznanje za 2. mjesto u kategoriji Najbolja srednja marina: ACI marina Opatija, Ičići ; priznanje za 1. mjesto u kategoriji Najbolja velika marina - marina godine: Marina Punat, Punat ; priznanje za 2. mjesto - Najbolji mali kamp: Kamp Lando, Kampor, Rab ; priznanje za 1. mjesto u kategoriji Najbolji srednji kamp: Kamp Krk, Krk ; priznanje za 2. mjesto u kategoriji Najbolji srednji kamp: Naturist kamp Bunculuka, Baška ; priznanje za 3. mjesto u kategoriji Najbolji srednji kamp: Kamp Poljana, Mali Lošinj ; priznanje za 2. mjesto u kategoriji Najbolji veliki kamp: Kamp Kovačine, Cres ; posebno priznanje za inovativan proizvod: Kamp San Marino, Lopar ; priznanje za najbolju urbanu plažu na Jadranu: Veli Žal, Sunčana Uvala, Mali Lošinj.

Djelatnik godine 2014.: u kategoriji organizator putovanja - Anamaria Hauptfeld Schweitzer, Katarina line d.o.o. Opatija (dobitnica je priznanja u kategoriji organizator putovanja i na nacionalnoj razini) ; u kategoriji agencijski djelatnik - Goran Biljaković, Katarina line d.o.o. Opatija ; u kategoriji agencijski djelatnik - Ljiljana Domijan-Pirjak, Jadroagent, Rijeka - dobitnica je priznanja na nacionalnoj razini ; u kategoriji djelatnik prodaje i marketinga u turizmu - Vedran Zubović, Grand Hotel Adriatic, Opatija ; u kategoriji turistički vodič - Kristina Kresović, Udruga turističkih vodiča „Liburnia“ Opatija ; u kategoriji recepcijski djelatnik - Luka Karčić, A/C Lopari, Lošinjska plovidba Turizam d.o.o. Mali Lošinj ; u kategoriji  konobar - Davor Petrinović, restoran Domino, Dramalj ; u kategoriji  kuhar - Saša Bešlić, prof., Grand Hotel Adriatic, Opatija ; u kategoriji kuhar - Marinko Zekanović, Thalassoterapia Opatija ; u kategoriji djelatnik hotelskog domaćinstva - Jasminka Dujmović Kaštelan, nadzornica soba u Turističkom naselju Suha Punta, „Imperial“ d.d. Rab ; u kategoriji privatni iznajmljivač - Roberto Lukšić, Mrkopalj - nositelj oznake kvalitete Kvarner Family ; u kategoriji policajac - Darko Bokulić, Postaja prometne policije Rijeka, Policijska uprava Primorsko-goranska ; u kategoriji djelatnik u pomorskom prijevozu - kapetan Đeri Rudan, zapovjednik na brodovima Jadrolinije d.d. Rijeka ; u kategoriji djelatnik u pomorskom prijevozu - Ladislav Miculinić, Jadrolinija d.d. Rijeka - dobitnik je priznanja na nacionalnoj razini ; u kategoriji prodavač - Kanita Romić, „Jadranka trgovina“ d.o.o. Mali Lošinj ; u kategoriji hortikulturni djelatnik - Željko Jovanović, „Eko-Murvica“ d.o.o. Crikvenica ; u kategoriji čistač - Rosano Vosilla, Komunalno društvo „Čistoća“ d.o.o. Rijeka ; u kategoriji  spasilac na plažama i bazenima - Alen Dukić, Hotel Belveder, Opatija, „L.R.H.“ d.d. Opatija ; u kategoriji  spasilac na plažama i bazenima - Dragan Kremenović, Jadranka hoteli d.o.o. Malo Lošinj - dobitnik je priznanja na nacionalnoj razini ; u kategoriji djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima - Maja Jureša, voditeljica wellnessa u Hotelu Padova, Rab,  „Imperial“ d.d. Rab ; u kategoriji  djelatnik u sustavu turističkih zajednica - Renata Vincek, savjetnica u Turističkoj zajednici Kvarnera.

Svake godine Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje Hrvatsku turističku nagradu „Anton Štifanić“ kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili us-tanova u razvitku turizma Republike Hrvatske. Ove godine Godišnju nacionalnu nagradu „Anton Štifanić“ dobio je gospodin ROBERT MOHOVIĆ iz Mošćeničke Drage, sveučilišni profesor - kapetan duge plovidbe, Pomorski fakultet Rijeka, a TZ Kvarnera uručila je u povodu toga priznanje. Posebno priznanje za životno djelo u turizmu, dodijeljeno je ANTONU BOLONIĆU, dugogodišnjem turističkom djelatniku.

Turistička zajednica Kvarnera dodjelila je Turističkoj zajednici Grada Opatije i Gradu Opatiji posebno priznanje za ukupan doprinos razvitku turizma, kao i za  atraktivno i veličanstveno obilježavanje 170-te obljetnice turizma.

Projekt „KVARNER GOURMET & KVARNER FOOD“ danas je predstavljen na poseban način, kako i dolikuje tom projektu - organizacijom domjenka kojeg su priredili kvarnerski restorani nositelji oznake kvalitete „Kvarner Food“ i Udruga „Žlahtina“.

Najboljima od najboljih čestitali su Zlatko Komadina, župan i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera, direktorica Irena Peršić Živadinov i savjetnik u Ministarstvu turizma Ivo Bašić, uz nazočnost mnogobrojnih uzvanika na „Kvarnerskom danu turizma“.
 



Pisane vijesti