Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca na konferenciji o pomorskom i obalnom turizmu u Veneciji

Zamjenik ministra dr.sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas na konferenciji o obalnom i pomorskom turizmu, održanoj Veneciji u organizaciji Europske komisije, gdje se sastao s europskim povjerenikom za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vellom, kojega je informirao o Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te s akcijskim planovima čija je priprema u punom jeku. Zamjenik ministra Koraca naglasio je da će najprije biti pripremljeni akcijski planovi, između ostalog i za malo i srednje poduzetništvo u turizmu, obiteljski smještaj, kongresni turizam kako bi se unaprijedili ovi segmenti turizma. Na konferenciji je dr.sc. Koraca naglasio kako, unatoč tome što prema podacima Svjetske turističke organizacije Europa privlači više nego polovicu svjetskih turista, postoji snažna mogućnost za daljnji razvoj ukupne europske turističke ponude. Pomorski i obalni turizam jedan je od ključnih europskih turističkih proizvoda, posebice zbog tradicije Mediterana. Zamjenik Koraca je istaknuo kako se u Hrvatskoj čak 95 posto turizma odvija na području uz more, a nautički turizam čini oko 10 posto tih turističkih brojki.

Zamjenik ministra dr.sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas na konferenciji o obalnom i pomorskom turizmu, održanoj Veneciji u organizaciji Europske komisije, gdje se sastao s europskim povjerenikom za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vellom, kojega je informirao o Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te s akcijskim planovima čija je priprema u punom jeku. Zamjenik ministra Koraca naglasio je da će najprije biti pripremljeni akcijski planovi, između ostalog i za malo i srednje poduzetništvo u turizmu, obiteljski smještaj, kongresni turizam kako bi se unaprijedili ovi segmenti turizma.

Na konferenciji je dr.sc. Koraca naglasio kako, unatoč tome što prema podacima Svjetske turističke organizacije Europa privlači više nego polovicu svjetskih turista, postoji snažna mogućnost za daljnji razvoj ukupne europske turističke ponude. Pomorski i obalni turizam jedan je od ključnih europskih turističkih proizvoda, posebice zbog tradicije Mediterana. Zamjenik Koraca je istaknuo kako se u Hrvatskoj čak 95 posto turizma odvija na području uz more, a nautički turizam čini oko 10 posto tih turističkih brojki.

“Međutim, kako bismo unaprijedili naš turistički razvoj, pokušavamo povezati obalni i pomorski turizam s unutrašnjošću i posebnim turističkim proizvodima, kao što su kulturni, zdravstveni i kongresni, a posebnu pažnju polažemo na zeleni turizam. Svakako da nam je održivi razvoj jedna od strateških odrednica, a time i pitanja okoliša, zaštita obalnog i podmorskog svijeta, stoga i planiramo održivi razvoj turizma poštujući prostor u kojem živimo. Vjerujem kako će nas zaključci ove konferencije još više približiti kako bismo europski obalni i pomorski turizam održali jednom od najvećih atrakcija u privlačenju stranih turista i posjetitelja”, zaključio je Koraca.
 



Pisane vijesti