Potpisan ugovor o gradnji turističkog naselja na Kostabeli u Rijeci

Ugovor o izgradnji turističkog naselja na predjelu Kostabela u zapadnom predgrađu Rijeke, koje će se sastojati od hotela s 113 soba, 24 vile s apartmanima, vanjskog bazena i ostalim sadržajima, potpisan je danas između predstavnika grada Rijeke i češkog investitora, tvrtke Tre-invest.

Vrijednost investicije je oko 50 milijuna eura, a ugovor su potpisali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor tvrtke Tre-invest Borjan Brnčić uz nazočnost vlasnika te tvrtke Jaroslava Třešňaka.

Gradonačelnik Obersnel je kazao da je takva investicija u razdoblju gospodarske krize vrlo značajna za zapošljavanje građevinske operative te drugih djelatnosti, a potom i otvaranje radnih mjesta.

Ta investicija je rezultat rasta turističkog prometa u Rijeci posljednjih godina te će znatno doprinijeti zadovoljenju sve većih potreba za smještajnim kapacitetima, rekao je.

Jaroslav Třešňak je kazao da je u Hrvatsku prvi put došao prije tridesetak godina te kod zaljeva Preluk, između Rijeke i Opatije, prvi put vidio more. Unatoč tome što sam putovao po cijelom svijetu, to mi je i dalje najljepše mjesto uz more te sam odlučio u blizini sagraditi ovaj kompleks, rekao je. Najavio je da će turističko naselje tijekom sezone zapošljavati 200 ljudi.

Grad Rijeka je putem javnog natječaja prodao zemljište površine oko 18.000 četvornih metara u blizini zaljeva Preluk, između mora i ceste između Rijeke i Opatije tvrtki Tre-invest za 33,8 milijuna kuna. Prije zaključenim kupoprodajnim predugovorom dogovoreno je obročno plaćanje kupoprodajne cijene.

Za sad je izdana lokacijska dozvola za sve radove te građevinska dozvola za prvu fazu gradnje, građevinsku jamu za garažu i druge sadržaje hotela. Izdane su i lokacijske dozvole za rekonstrukciju ceste zbog prilaza kompleksu te obalne šetnice, koja će ostati otvorena za šetnju građana. U sklopu hotela s pet etaža sagradit će se fitness centar te manji kongresni centar. Podno kompleksa će se nasuti šljunak i urediti plaža.

Gradnja kompleksa bi prema planu trebala biti gotova najkasnije do početka 2017. godine. (Hina)



Pisane vijesti