Ministar Lorencin s veleposlanikom Japana

Ministar turizma Darko Lorencin sastao se danas s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj, Keijiem Ideom, s kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje, između ostaloga i kroz stvaranje dodatnih turističkih proizvoda zanimljivih turistima iz Japana. Ministar je predstavio veleposlaniku rezultate turističkog prometa u ovoj godini, s naglaskom na rast dolazaka i noćenja turista iz udaljenih tržišta, među kojima se nalazi i Japan. „Ove godine bilježimo čak pet posto više dolazaka iz Japana, što me izuzetno veseli, jer riječ je o tržištu velike važnost i i znatnog potencijala za turizam Republike Hrvatske. Svjesni popularnosti koju Hrvatska ima na tržištima Dalekog Istoka, svakako nam je cilj produbiti suradnju između zemalja te unaprijediti odnose s turističkim agencijama i turoperatorima, ali isto tako i produžiti boravak turista iz Japana, Koreje, Kine i ostalih udaljenih tržišta u Hrvatskoj“, istaknuo je ministar Lorencin. Veleposlanik Keiji Ide naglasio je da turiste iz Japana u odredištu najviše privlače povijest, kultura i gastronomija, zbog čega putuju tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

Ministar turizma Darko Lorencin sastao se danas s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj, Keijiem Ideom, s kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje, između ostaloga i kroz stvaranje dodatnih turističkih proizvoda zanimljivih turistima iz Japana. Ministar je predstavio veleposlaniku rezultate turističkog prometa u ovoj godini, s naglaskom na rast dolazaka i noćenja turista iz udaljenih tržišta, među kojima se nalazi i Japan.

„Ove godine bilježimo čak pet posto više dolazaka iz Japana, što me izuzetno veseli, jer riječ je o tržištu velike važnost i i znatnog potencijala za turizam Republike Hrvatske. Svjesni popularnosti koju Hrvatska ima na tržištima Dalekog Istoka, svakako nam je cilj produbiti suradnju između zemalja te unaprijediti odnose s turističkim agencijama i turoperatorima, ali isto tako i produžiti boravak turista iz Japana, Koreje, Kine i ostalih udaljenih tržišta u Hrvatskoj“, istaknuo je ministar Lorencin.

Veleposlanik Keiji Ide naglasio je da turiste iz Japana u odredištu najviše privlače povijest, kultura i gastronomija, zbog čega putuju tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

„Japanskim turistima sunce i more nisu primarni razlog dolaska u određenu destinaciju, već prije svega traže dodatne sadržaje. Oduševljeni su Hrvatskom, ali isto tako i hrvatskim vinima, općenito gastronomijom, te hrvatskom kulturnom i povijesnom baštinom, pa ih svakako treba poticati da dolaze u Hrvatsku kroz cijelu godinu“, naglasio je veleposlanik Ide.

Ministar Lorencin upoznao je veleposlanika s projektom „Hrvatska 365“, naglasivši kako je riječ o projektu usmjerenom na jačanje turističke ponude u pred i posezoni upravo kroz stvaranje dodatne turističke ponude u destinaciji.



Pisane vijesti