Ministar Lorencin primio novu veleposlanicu Izraela u RH

Ministar turizma Darko Lorencin primio je danas u nastupni posjet novu veleposlanicu Države Izrael u Republici Hrvatskoj, Zinu Kalay Kleitman, koja je na dužnost stupila 24. srpnja ove godine. Na sastanku su ministar i veleposlanica razgovarali o mogućnostima suradnje između dviju zemalja na području turizma, a ministar je tom prilikom predstavio aktualnosti u turističkom sektoru, s naglaskom na investicijske mogućnosti, između ostalih, trenutno aktualni projekt Kupari. „Hrvatska pruža odlične mogućnosti za investiranje u turizam, a ovih je dana Vlada RH donijela odluku o raspisivanju javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za projekt Kupari I, koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji kod Dubrovnika. Ovaj veliki i važan projekt za turizam Republike Hrvatske imat će znatan pozitivni utjecaj na kvalitetu turističkog proizvoda u destinaciji, a uz koncesiju od 99 godina vjerujem da je itekako zanimljiv i potencijalnim ulagačima“, istaknuo je ministar.

Ministar turizma Darko Lorencin primio je danas u nastupni posjet novu veleposlanicu Države Izrael u Republici Hrvatskoj, Zinu Kalay Kleitman, koja je na dužnost stupila 24. srpnja ove godine.

Na sastanku su ministar i veleposlanica razgovarali o mogućnostima suradnje između dviju zemalja na području turizma, a ministar je tom prilikom predstavio aktualnosti u turističkom sektoru, s naglaskom na investicijske mogućnosti, između ostalih, trenutno aktualni projekt Kupari.

„Hrvatska pruža odlične mogućnosti za investiranje u turizam, a ovih je dana Vlada RH donijela odluku o raspisivanju javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za projekt Kupari I, koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji kod Dubrovnika. Ovaj veliki i važan projekt za turizam Republike Hrvatske imat će znatan pozitivni utjecaj na kvalitetu turističkog proizvoda u destinaciji, a uz koncesiju od 99 godina vjerujem da je itekako zanimljiv i potencijalnim ulagačima“, istaknuo je ministar.

Veleposlanica Kleitman izrazila je oduševljenje Hrvatskom te naglasila kako je riječ o zemlji izuzetnih turističkih mogućnosti.

„Izraelci jako vole Hrvatsku, a i mene je oduševila. Ovo je prekrasna zemlja i vjerujem da ćemo imati mogućnosti za zajedničko provođenje raznih turističkih projekata koji će pridonijeti jačanju turističke razmjene i suradnje“, rekla je veleposlanica.

Uz ministra, na sastanku je sudjelovao i Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma zadužen za međunarodnu suradnju.
 



Pisane vijesti