Putopisni film ‘’Connaissance du Monde’’ snima se u Hrvatskoj

Uz potporu Hrvatske turističke zajednice i predstavništva HTZ-a u Parizu, u Hrvatskoj se do 16. kolovoza snima dugometražni putopisni film ‘’Connaissance du Monde’’ (‘Poznavanje svijeta’). Novinari Patrick Bureau i Yves Bidou snimaju hrvatska odredišta od Zagorja do Sinja, Lonjskoga polja, Vukovara, Požege, Osijeka, Koprivnice, Krasnoga, Varaždina, Krapine itd.
 
Film ima za cilj valoriziranje kulturne i prirodne baštine kontinentalne Hrvatske kao i njezine eno-gastronomske ponude te će se u filmu naći dvorci Varaždina i Zagorja, flora i fauna  Kopačkoga rita, kulinarske tradicije Slavonije, naivno slikarstvo Podravine, povijest Vukovara, prirodna baština sjevernog Velebita, sela Lonjskoga polja, Sinjska alka, svakodnevni život u Slavoniji i mnogi drugi prizori tradicijske baštine Hrvatske. U trajanju od 80 minuta, film o Hrvatskoj distribuirat će se i emitirati u rujnu 2015. godine.
 
Projekt ‘’Connaissance du Monde’’ utemeljen je davne 1950. godine, a do sada su na ovaj zanimljiv i originalan način predstavljene mnogobrojne destinacije, dok su se autori u 2014. godini odlučili upravo za Hrvatsku.
 
CONNAISSANCE DU MONDE danas distribuira 65 filmova s 4500 predstavljanja godišnje u kinima, kazalištima, velikim poduzećima, školama, udrugama u više od 600 francuskih gradova gdje godišnje okupljaju između 700.000 i milijun gledatelja, a osim u Francuskoj, filmovi se predstavljaju i u Švicarskoj, Quebecu i Luxemburgu.


Pisane vijesti