Ministar Lorencin otvorio prvi difuzni hotel i top manifestaciju Harley Days

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u mjestu Polača kod Zadra predao rješenje i pustio u rad prvi difuzni hotel u Hrvatskoj – Ražnjevića dvori. Ministarstvo turizma nedavno je u kategorizaciju hotelskog smještaja uvelo i novu – difuzni hotel, koji mora biti u pretežito starim, tradicijskim, povijesnim, ruralno-urbanim strukturama i građevinama, uređen i opremljen na tradicijski način. Difuzni hotel je funkcionalna cjelina na području jednog naselja koju čine tri i više rasprostranjenih i funkcionalno povezanih građevina uklopljenih u lokalnu sredinu i način života. Građevine hotela mogu biti rasprostranjene po cijelom naselju između objekata drugih namjena. Time je obiteljski smještaj podignut na višu razinu, odnosno omogućena mu je dodatna profesionalizacija i povećanje kvalitete. „Privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta te smo, u skladu sa Strategijom razvoja turizma do 2020. godine, odlučili stvoriti platformu kojom bi se obiteljski smještaj mogao unaprijediti i profesionalizirati, odnosno kako bi mogao poboljšati svoju kvalitetu. Povezivanje u difuzni hotel, kao i naša mjera 1000 bazena za hrvatski turizam, samo su neke od aktivnosti kojima privatnim iznajmljivačima pomažemo u jačanju konkurentne pozicije na tržištu te u privlačenju većeg broja turista, posebice u vremenu pred i posezone“, rekao je ministar Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u mjestu Polača kod Zadra predao rješenje i pustio u rad prvi difuzni hotel u Hrvatskoj – Ražnjevića dvori. Ministarstvo turizma nedavno je u kategorizaciju hotelskog smještaja uvelo i novu – difuzni hotel, koji mora biti u pretežito starim, tradicijskim, povijesnim, ruralno-urbanim strukturama i građevinama, uređen i opremljen na tradicijski način. Difuzni hotel je funkcionalna cjelina na području jednog naselja koju čine tri i više rasprostranjenih i funkcionalno povezanih građevina uklopljenih u lokalnu sredinu i način života. Građevine hotela mogu biti rasprostranjene po cijelom naselju između objekata drugih namjena. Time je obiteljski smještaj podignut na višu razinu, odnosno omogućena mu je dodatna profesionalizacija i povećanje kvalitete.

„Privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta te smo, u skladu sa Strategijom razvoja turizma do 2020. godine, odlučili stvoriti platformu kojom bi se obiteljski smještaj mogao unaprijediti i profesionalizirati, odnosno kako bi mogao poboljšati svoju kvalitetu. Povezivanje u difuzni hotel, kao i naša mjera 1000 bazena za hrvatski turizam, samo su neke od aktivnosti kojima privatnim iznajmljivačima pomažemo u jačanju konkurentne pozicije na tržištu te u privlačenju većeg broja turista, posebice u vremenu pred i posezone“, rekao je ministar Lorencin. Ministar je također najavio kako Ministarstvo turizma bilježi još zahtjeva za difuzne hotele, ali i za kategoriju integralni hotel, koji bi se uskoro mogao otvoriti u Zagrebu.

Nakon obilaska difuznog hotela, Lorencin je otvorio manifestaciju Harley Days u Biogradu na Moru te na konferenciji za novinare istaknuo kako  su Harley Days ušli u top deset manifestacija koje Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma podržavaju i prepoznaju kao jedan od snažnih motiva dolazaka u destinaciju.

„Samo kreiranjem ovakvih manifestacija i sadržaja koji privlače turiste, odnosno stvaranjem priče u destinaciji, možemo obogatiti turističku ponudu te tako aktivno upravljati turističkim razvojem s ciljem ostvarenja veće konkurentnosti na međunarodnom tržištu i boljih turističkih rezultata“, poručio je Lorencin, dodavši kako bi volio da već sljedeće godine Hrvatska ima duplo više ovakvih manifestacija, jer su one ključne za razvoj pred i posezone. Nakon konferencije za novinare, ministar Lorencin se provezao na Harley Davidson motoru u društvu Ivana Kneza, gradonačelnika g Biograda na Moru, Michaela Johnstonea, direktora marketinga Harley-Davidson za Europu, Bliski istok i Afriku te Jeremy Picka, menadžera Harley Owners' Group za Europu, Bliski istok i Afriku.

Nakon uspješnog domaćinstva 2011. godine, okupljanje ljubitelja Harley Davidson motora ponovno je u Biogradu na Moru. Očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja i 30 tisuća motora, na skupu koji od 12. lipnja traje četiri dana. Uz Biograd, partnerski gradovi u promociji i domaćinstvu događanja su Zadar i Zagreb. Harley Davidson je 2011. godine, po prvi put u Hrvatskoj, organizirao Dane i europski H.O.G. Rally, okupljanje članova Harley-Davidson kluba. Takvi se događaji održavaju svake godine na raznim atraktivnim lokacijama diljem Europe i šire.



Pisane vijesti