Plava zastava riječkoj plaži za osobe s invaliditetom

Na riječkoj plaži za osobe s invaliditetom Kostanj jučer je, petu godinu zaredom podignuta Plava zastava, koju, kao simbol očuvanog i sigurnog okoliša, dodjeljuje Udruga "Lijepa naša". Plavu zastavu podignuo je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, uz pomoć korisnika plaže i djece iz Dječjeg vrtića Zamet.

Gradonačelnik Obersnel kazao je da je nedavno pokrenuta izrada idejnog rješenja za plažu, koje uključuje njeno proširenje i rješavanje odgovarajućeg prilaza. Istaknuo je da je danas Plava zastava podignuta na još jednoj riječkoj plaži, Ploče ispod bazena Kantrida, te da riječka gradska uprava želi da se broj plaža označenih Plavom zastavom u Rijeci poveća.

Za uređenje i pripremu plaže Kostanj za sezonu kupanja, koja je započela 1. lipnja, riječka gradska uprava je izdvojila 238.602 kuna. Popravljena su gazišta stuba za ulaz u more, kamene ploče sunčališta te inox ograda zapadnog stubišta. Uređen je sanitarni čvor, a postavljeni su rampa, psihološke brane, plutajuća zaštitna brana, plažni tuševi i koš za košarku u moru. Dodan je šljunak na dijelu plaže za djecu s invaliditetom radi lakšeg pristupa moru. Nabavljena je i postavljena dizalica za osobe s invaliditetom, što je s 50.000 tisuća kuna pomoglo i Ministarstvo branitelja putem natječaja tog ministarstva za sufinanciranje projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.

Iz gradske uprave su još istaknuli da će od 1. lipnja do 30. rujna na plaži Kostanj biti organizirano dežurstvo spasilaca, za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti dodatnih 50.000 kuna. (Hina)



Pisane vijesti