SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2014

Kraljevska utrka i SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2014 održati će se od 20. do 22. lipnja 2014. godine. Idealna je to prilika da rijeku prođete na posve novi način, drugačijim plovilom, veslajući stojeći. I dok tako ovaj novi/stari sport sve više plijeni pažnju rekreativcima, ali i turistima te postaje potpuno novi oblik zabave; Zrmanja i dalje ostaje najzahtjevnija dionica koja ostavlja bez daha, isključivo radi prirodnih ljepota.

Raspored V. SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2014

  • Petak, 20. 6. (14.00-18.00) Treninzi i školice za sve zainteresirane, upoznavanje s tehnikama veslanja na dasci
  • Subota, 21. 6. (9.00) Treninzi za one koji još nisu sigurni u svoje sposobnosti; (11.30) Skippers Meeting; (12.00) Start „Kraljevske utrke“ dionicom dugom 12 km
  • Nedjelja, 22. 6. (11.00) Školice za sve zainteresirane

Predviđeno vrijeme trajanja utrke 1,5 do 2,5 sati (ovisno o vjetru). Povratak u Obrovac brodom oko 16.00; Krunidba kraljice/kralja Zrmanje.

Organizatori projekta su Terra Tedania d.o.o i Riva Rafting Centar d.o.o.

Veslanje na dasci sport je koji iz godine u godinu ima sve više zaljubljenika, a uz Zrmanju, Dubrovnik i Zagreb pridružio se po prvi put i Poreč. Entuzijasti danas diljem Lijepe naše koriste ovaj način rekreacije za obilazak naše obale, nacionalnih parkova i parkova prirode te na taj način spajaju more, jezera i rijeke na različitim krajevima upravo stand up paddelingom. Rijeku Zrmanju nazivaju europskim Grand Canyon, ali i skrivenom ljepoticom, jer ju je moguće vidjeti samo ako uđete u kanjon brodom ili kajakom, ili po novom Sup-om.



Najave