Regionalni 'road show' HGK i MINT-a za iznajmljivače obiteljskog smještaja

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ministarstvo turizma u suradnji s zagrebačkim Institutom za turizam, od sredine travnja do sredine lipnja provode četiri regionalne prezentacije 'road show' za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju-iznajmljivače.

Na tim ih prezentacijama informiraju o modelu organiziranja obiteljskog smještaja kroz mrežu HGK i turističkih zajednica te Nacionalnom programu unapređenja obiteljskog smještaja koji proizlazi iz Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine.

Iz HGK ističu da će na tim 'road show' prezentacijama predstavnici Ministarstva turizma iznajmljivače upoznati s novim smještajnom turističkim proizvodom difuznim i integralnim hotelima u koje se mogu udruživati od ove godine temeljem novih izmjena i dopuna Pravilnika o kategorizaciji objekata iz skupine hoteli koje je i izradilo Ministarstvo.

Predstavnici Instituta za turizam govorit će o Nacionalnom programu za unapređenje obiteljskog smještaja, a Zajednica obiteljskog smještaja pri HGK i turističke zajednice o realiziranim i planiranim aktivnostima u tom segmentu.

Prva regionalna prezentacija održana je 14. travnja u Splitu, druga je zakazana za petak, 9. svibnja u Puli, treća bi trebala biti u Zadru 29. svibnja, a četvrta, završna 11. lipnja u Slavonskom Brodu.

IZ HGK naglašavaju da od tih prezentacija očekuju i bolje prepoznavanje mogućnosti povezivanja različitih dionika na razini turističke destinacije (javno-privatno partnerstvo) posebno u dijelu udruživanja i koordiniranja poslovnih aktivnosti u hrvatskim destinacijama.

(Hina)



Pisane vijesti