EK: Novi mrežni portal posvećen europskoj gastronomiji

Informacije o gastronomskoj raznolikosti europske kuhinje od sada je moguće pronaći na novom mrežnom portalu www.tastingeurope.com čime turistički uredi na nacionalnoj i lokalnoj razini imaju na raspolaganju jedinstven i besplatan alat putem kojeg je moguće oglašavati gastronomska događanja i na taj način postići bolju vidljivost.

Cilj ove inicijative je stvaranje sinergije između turizma i prehrambenog sektora, što ukazuje i na činjenicu da Europa, kao turistička destinacija, može biti atraktivna ne samo zbog svoje bogate povijesti, umjetnosti i krajolika, već i zbog svoje raznolike kulinarske tradicije.

Portal je realizirala Europska komisija za putovanja (ETC) u suradnji i uz financijsku potporu Europske komisije, a trenutno je objavljeno 180 kulinarskih događanja diljem Europe.

Postupak objave događanja na portalu je jednostavan: nacionalni, regionalni ili lokalni turistički uredi šalju e-poštu ETC-u klikom na "kontaktirajte nas" i u roku od 24 sati primit će predložak koji je potrebno ispuniti. Portal je zasad samo na engleskom jeziku, ali moguće je objaviti opise događanja na svim jezicima Europske unije.



Pisane vijesti