Zamjenik ministra turizma primio veleposlanicu Egipta

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić i pomoćnik ministra Želimir Kramarić održali su danas bilateralni sastanak s veleposlanicom Arapske Republike Egipat, gđom Iman Mohamed Medhat Elfarr i njezinim zamjenikom Amr Afifi Mahmoud Selimom, s temom pojačavanja  međusobne turističke suradnje. Bilo je riječi  o  poduzimanju konkretnih koraka za  unapređenje suradnje i jačanje turističkog prometa između Hrvatske i Egipta, kako između ministarstava nadležnih za turizam, tako i  predstavnika privatnog turističkog sektora obje zemlje. Okvir za zajedničke aktivnosti pruža Ugovor o turističkoj suradnji, koji su Vlada Republike Hrvatske i Vlada Arapske Republike Egipat potpisale 1997. godine.

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić i pomoćnik ministra Želimir Kramarić održali su danas bilateralni sastanak s veleposlanicom Arapske Republike Egipat, gđom Iman Mohamed Medhat Elfarr i njezinim zamjenikom Amr Afifi Mahmoud Selimom, s temom pojačavanja  međusobne turističke suradnje.

Bilo je riječi  o  poduzimanju konkretnih koraka za  unapređenje suradnje i jačanje turističkog prometa između Hrvatske i Egipta, kako između ministarstava nadležnih za turizam, tako i  predstavnika privatnog turističkog sektora obje zemlje. Okvir za zajedničke aktivnosti pruža Ugovor o turističkoj suradnji, koji su Vlada Republike Hrvatske i Vlada Arapske Republike Egipat potpisale 1997. godine.

Zamjenik Ivičić zahvalio je veleposlanici na posjetu te istaknuo kako Hrvatska i Egipat njeguju dobre odnose već niz godina, no  svakako postoji dobri temelji za dodatno jačanje suradnje. Na sastanku je naglašeno i kako Egipat predstavlja emitivno tržište velikog potencijala za Hrvatsku, posebice ako se uzme u obzir  da Egipat ima gotovo 80 milijuna stanovnika, od čega je oko 20 milijuna u glavnom gradu Kairu.

Veleposlanica Elfarr istaknula je  da je Hrvatska sve traženija destinacija u Egiptu te kako  kontinuirano raste znanje o našoj zemlji, posebice kao privlačnoj mediteranskoj destinaciji za odmor.



Pisane vijesti